Sådan får du en sommerklar have

Forårssolen er for alvor begyndt at kigge frem bag de triste vintergrå skyer – og det betyder, at det er tid til at finde handsker, haveredskaber og højt humør frem. Med foråret følger nemlig en oprydning i haven, så den står toptrimmet til at nyde hele sommeren. Her kan Gardena haveredskaber hjælpe dig godt på vej. Det er nemlig vigtigt, at dit haveudstyr er i god kvalitet og med fokus på ergonomi, så du undgår ømme skuldre og ryg.

Klip og trim græsplænen

Hvis du ikke allerede har klippet din græsplæne, er det på høje tid. Græsset begynder nemlig at vokse med de stigende temperaturer. Når du slå græsset, bør du ikke klippe det længere ned end omkring 4 cm, indtil græsvæksten for alvor er kommet ud af sit vinterhi.

Hvis din plæne er fyldt med mos, er det tilmed en god idé at gøde din plæne. På den måde mindsker du nemlig mængden af mos, ligesom ukrudt får svære vilkår til at vokse. Gødningen giver din plæne den der sunde græsgrønne farve, som bare oser af sommer. Hold græsset nede ved at slå det ca. 1 gang om ugen.

Ryd op i bedene

Efter at have stået hen i flere måneder, er det tid til at rydde op og luge ud i dine bede. Riv snavs, visne blade og andet skidt sammen fra bedene og lug ukrudtet. Jo tidligere du får fjernet ukrudtet, desto lettere bliver det også for dig senere hen. Vokser det sig stort, kan ukrudtets rødder nemlig blive så kraftige, at det er vanskeligt at grave op – og så står din have ikke helt så sommerskarp.

Klip dine stauder ned, så du fjerner de triste visne dele. Det kan være en god idé at lade de afklippede dele ligge på jorden, så den bedre kan holde på vandet, så den ikke står helt bar. Inden længe har dine stauder vokset sig til og dækket dine afklip.

Beskær også dine roser – men først når det er sikkert, at der ikke kommer mere nattefrost. Ved at beskære dine roser bliver de både sundere, stærkere og mere modstandsdygtige. Ønsker du store, pompøse roser i dit bed, skal du beskære længere tilbage – til gengæld får du på den måde også færre roser. Vil du derimod have mange, men mindre roser, skal du klippe højere oppe.

Rengør terrassen

Sommer kalder på hyggelige stunder med grillmad på terrassen. Og derfor skal terrassen naturligvis også have en rengøring, så du er klar til at nyde de lune sommerstråler i ro og mag. Fjern det værste mos mellem fliserne og spred masser af sand ud på terrassen og mellem fugerne. Sørg for at feje sandet godt ned mellem fugerne, så de fyldes godt op, og det bliver sværere for mos at vokse.

Vask dine krukker af med en gang sæbe og vand og plant smukke, farverige blomster i dem. Hiv havemøblerne frem fra skuret og tør også dem over med en klud. Indret også gerne et lille hyggehjørne med fine blomster, en lanterne og en soldreven lyskæde – så er sommerhyggen i hus.

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.