Udlændingepanelet om danskere og sex: “Sex er lige så naturligt som mad”

irak

Naseer Fattah Mohammed, Irak

Boet i Danmark: 16 år

Par kysser og krammer på gaden

»I Irak omfavner og kysser par ikke hinanden på gaden eller foran venner og børn. Det er noget privat. Danskere viser gerne kærlighed offentligt. Jeg har ikke set nogen danskere være utro til firmafester, men efter fester og forretningsrejser spørger folk tit for sjov, om der er sket ‘skandaler’.«

storbritanien

Tracy Barrington, Storbritannien

Boet i Danmark: 23 år

Sex er lige så naturligt som mad

»For danskere er det at tale om sex nærmest lige så lidt tabubelagt som at spise mad. Folk her er mere åbne omkring deres kroppe end i England, og i Danmark er nogle topløse på stranden og foran deres børn. Englændere er mere blufærdige og gemmer deres kroppe mere væk.«

italien

Gennaro Alberto Grosso, Italien

Boet i Danmark: 14 år

Nogle kan adskille sex fra resten af livet

»Der er problemer med utroskab i både Danmark og Italien. Mange kan adskille sex fra resten af livet og være utro, men stadig leve videre med familien. Måske er der større risiko for utroskab, når man drikker – så glemmer man, hvad der er rigtigt og forkert. At blive fuld er mere udbredt i Danmark.«

polen

Agnieszka Serdynska, Polen

Boet i Danmark: 10 år

Danske kvinder er mindre afhængige

»I parforhold er folk mere tolerante i Polen. De bliver ikke så hurtigt skilt, for det er sværere end i Danmark – især for polske kvinder, som ofte er afhængige af mandens økonomi og indtjening. Der er en del polske kvinder, der ikke arbejder eller arbejder mindre, end hvad danske kvinder gør.«

tyskland

Shereen Horami, Tyskland

Boet i Danmark: 14 år

Mænd og kvinder kan klare sig selv

»Jeg er overrasket over, at danskere skulle være meget utro. Måske er det ikke så farligt i Danmark – forstået sådan, at kvinder er mere uafhængige. Næsten alle arbejder og kan klare sig for deres egen løn. I Tyskland er det meget mere almindeligt, at kun en af parterne, nemlig manden, arbejder.«

elfenbenskysten

Sara Yeo, Elfenbenskysten

Boet i Danmark: 9 år

Danskere har flere og kortere forhold

»I Danmark er det almindeligt, især blandt unge, at man har en kæreste i kortere tid. I Elfenbenskysten regner familien med, at det er alvor, når man præsenterer en kæreste for familien. Er en skilsmisse på tale i Elfenbenskysten, vil familierne først prøve at hjælpe med at løse parrets problemer.«

usa

Ryan Horton, USA

Boet i Danmark: 5 år

Kvinder behøver ikke at skamme sig over sex

»Danskere har et trygt forhold til sex og deres seksualitet og er bekvemme ved at tale om det. Kønnene er lige, og kvinder kan have sex med dem, de har lyst til uden at skamme sig. I USA forventes det mere, at kvinder er uskyldige. Utroskab holder man også mere privat og hemmeligt i USA.«

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.