Brødre vil hjælpe unge til at bestå matematik

Et nyt program kan hjælpe med at målrette matematikundervisningen til hver enkelt elev.

Et nyt program kan hjælpe med at målrette matematikundervisningen til hver enkelt elev.

Hvis det kniber med at forstå formlen bag en ligning, men det går fint med at beregne rumfang, er det nu blevet lettere for læreren at hjælpe den enkelte elev. Sådan lyder meldingen fra to brødre og iværksættere, der vil hjælpe eleverne på landets ungdomsuddannelser med at bestå matematik:

»Vi er lige netop ved at lægge sidste hånd på vores online lærermodul, og det betyder, at læreren nu kan have det fulde overblik over klassen og kan sende opgaver, gruppearbejde, eksamener og emnetests ud til eleverne,« fortæller Casper Mortensen, der er medstifter af Bestaamatematik.dk sammen med sin bror Martin Mortensen.

»Her kan læreren så se, hvem der afleverer og ikke afleverer, hvem der halter, og endelig se deres specifikke svagheder. Læreren kan differentiere undervisningen helt ned til den enkelte elev og kan virkelig træne de individuelle svagheder.«

Smart trick: Dansk metode lærer alle at dividere på 5 min.

Gennemgik eksamensopgaver

Projektet startede, da Caspers kæreste havde svært ved at bestå matematik, men hun endte med at få karakteren 12 til eksamen, og så skulle projektet søsættes, mente de to brødre, der kategoriserede alle gamle eksamensopgaver, der lå på Undervisningsministeriets hjemmeside:

»Hun har altid haft svært ved matematik og var tæt på at dumpe i folkeskolen. Jeg aftalte med min bror, at hvis hun fik 12, så ville vi lave en matematiktræner til alle elever og forsøge at hæve landsgennemsnittet i matematik. Og nu begynder lærerne at tage systemet til sig og bruge det sammen med eleverne.«

Blandt andet Vallensbæk Gymnasium og HF og Nørresundby Gymnasium i Nordjylland har købt licenser til deres elever:

»Vi skiller os ud fra de sædvanlige mentorordninger ved at være et supplement til undervisningen, hvor eleven kan træne fremgangsmåden til at løse de specifikke eksamensopgaver, man har svært ved,« fortæller Casper Mortensen.

Læs mere: Alle kan lære matematik

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.