Lykkeeksperten: 12 ting du IKKE bør gøre i 2016

Lad 2016 blive året, hvor du når dine mål og lægger dårlige vaner bag dig.

Lad 2016 blive året, hvor du når dine mål og lægger dårlige vaner bag dig.

Til at begynde med skal du vide, præcis hvad du vil opnå i det nye år, og have det på skrift. Det kan være, at du vil finde en ny kærlighed, et nyt job, at tabe dig, at købe en ny bil eller at flytte ind i dit nye hus.

For at komme fra punkt A til punkt B har du brug for tre ting: tid, energi og fokus på at gå i den rette retning. Men hvordan kan du spare på din tid og energi og opnå det du vil?

Her er 12 ting, som du bliver nødt til at lade være med at gøre i det nye år. STOP med…

 1. … at kæmpe med dig selv: 1) Med din krop – utilfredshed og kritik, som er ”jeg er tyk”, ”jeg har små bryster”, ”min tissemand er alt for lille” osv og 2) din personlighed – ”jeg kan ikke klare det”, ”jeg burde være sødere”. I stedet for så kig på alt det, du allerede har opnået i dit liv, og ros dig selv, også for små ting.
 1. … at have medlidenhed med dig selv. ”Hvor er det synd for mig”, ”jeg er så ulykkelig, trist, alt er imod mig”. Når du spiller offerrollen, tager du ikke ansvaret for dit liv i dine hænder. Mange spiller den rolle ubevidst, fordi de vil have opmærksomhed fra omverdenen. Det er dit liv, og det er kun dig, der bestemmer, om du er en vinder eller et offer.

Lifecoachen: 6 tips til mere lykke i 2016

 1. … at give andre skylden for en bestemt situation, fx ”min mor har aldrig elsket mig”, ”hvis jeg ikke var blevet fyret for tre år siden, var mit liv helt anderledes lige nu”. Tilgiv dig selv, selve situationen og de mennesker, som var involveret i den. Slip. Find positive ting, som du kan være taknemmelig for i den situation i stedet for.
 1. … at stræbe efter at være perfekt eller at ligne en anden person. Det findes ikke perfekte mennesker. Du er unik og god, som du er. Så sammenlign dig selv med dig selv fra i går. Det kan du lære af.
 1. … at være i tankerne i fremtiden. Ofte bliver du bange for et eller andet, for at blive ensom, afvist, fattig, at få fiasko, miste arbejde, og på den måde begrænser du dig selv allerede på det mentale plan. Tro på, at uanset hvad, så får du det bedste. Husk på, at du skal opnå dit mål i tankerne først. Sådan forstærker du din energi på vej dertil og kommer hurtigere frem.
 1. … at være i dine tanker i fortiden, ”hvis jeg ikke havde sagt sådan”, ”hvis bare jeg havde gjort”, ”hvis hun/han var i live nu”. Dem, som du savner, eller som ikke er her mere, skal naturligvis ikke glemmes, men de tilhører fortiden med al din kærlighed, respekt og taknemmelighed og skal ikke påvirke dig negativt. Fortiden kan du ikke ændre. Kig fremad. Slip fra dit tidligere liv. Liv i nuet.

Dot Wessman efter datterens ulykke: Alt andet bliver jo ligegyldigt

parforhold-lykke

 1. … at tænke på, hvordan andre tænker om dig, og om de kan lide dig eller ej. Tænk bare på, at andre også er usikre, og mange tænker også på, hvad du tænker om dem. Vær nysgerrig over for andre. Spørg. Lyt til dem med dit åbne hjerte og misbrug ikke deres tid.
 1. … at fortælle andre om dine negative oplevelse. Kan du ændre på parkeringsbøden eller jobafslaget? Nej. Så lad være at blive mere irriteret over den, hver gang du kigger på den, og/eller når du fortæller om den til dine venner. Så betal den hurtigst muligt eller hop op på hesten igen og få det bedste og meste ud af dit liv.
 1. … at kritisere samfundet, omgivelserne eller menneskene omkring dig. Hvis du vil ændre på nogen eller noget, er du nødt til at starte med dig selv. Lær at være glad og lav en plan for, hvad du kan gøre for at forbedre det, du ikke synes om.

Lykkeekspertens tre hurtige trin til et godt liv

 1. … at være sammen med negative mennesker. Og at være sammen med mennesker, som ikke vil udvikle sig, og som snakker om de samme ting i flere år i træk. De misbruger din tid, og skaber dårlige tanker og stemninger i dit sind.
 1. … at lade være med at reagere, hvis du føler, at du er ked af det, sur, trist eller fornærmet. Sig det til personen, som har givet dig de følelser. Gør rent bord og bliv glad. Hvis du ikke gør det, opstår den samme situation igen og igen.
 1. … at elske andre mere, end du elsker dig selv. Det lyder paradoksalt, men du kan give mere kærlighed til dem, som du holder af, og du bliver mere værdsat og elsket, når du har skabt et fantastisk forhold til dig selv først.

Her er de 5 grundsten til et lykkeligt ægteskab

Artiklen bringes i samarbejde med lykkeekspert Nathalie Dahl, anturi.dk.

Lykkeekspert nathalie dahl

Lifecoach, foredragholder og forfatter.

Mere end 20 års erfaring indenfor rådgivning og vejledning i lykke i hverdagen.

Grundlægger af Anturi Life Coaching og har et mål om at hjælpe danskerne til mere lykkelige liv.

lykkekspert

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.