Det siger din plads i søskendeflokken om dig

Din placering i en søskendeflok kan afsløre eller forklare dele af din personlighed.

Din placering i en søskendeflok kan afsløre eller forklare dele af din personlighed.

Blandt dine veninder er der eksempelvis hende, der altid husker fødselsdage og mødetidspunkter, hende der altid påtager sig at købe ind til venindemiddagen, og hende der altid er klar på en fest.

Lige meget hvad der kendetegner dig som veninde, er det ikke noget, du kan gøre for. For ens plads i søskendeflokken er nemlig afgørende for, hvordan man agerer sammen med sine veninder og i andre sociale sammenhænge. Det fortæller den svenske adfærdspsykolog Elisabeth Schónbeck i sin bog ”Ældst, yngst eller midt imellem”, skriver magasinet Bazar.

Det siger din placering i søskende-flokken om dig! Læs mere på Q.dk

– Den plads man har i forhold til sine søskende, tager man med sig som voksen. Og der er også en tendens til, at man har veninder, som har den samme placering i søskendeflokken som en selv efter begrebet ”lige børn leger bedst”, siger hun.

Hvis du er storesøster
Elisabeth Schönbeck forklarer her, hvordan du er som veninde, når du er henholdsvis storesøster, lillesøster, mellembarn eller enebarn.

Når du er storesøster, er du lige så meget storesøster for dine veninder, som for dine mindre søskende. Det er dig der tager ansvar for, at biografbilletetterne og restauranten bliver bestilt. Det kan være fint nok, men nogle gange synes veninderne, at du bestemmer lidt for meget. Derfor skal du ikke hele tiden huske dine veninder på ting og samtidig lære at være lidt mere fandenivoldsk.

Sådan bliver du en bedre veninde. Læs mere på Søndag.dk

Hvis du er lillesøster
Som lillesøster vil du altid være den lille. Både i familien og venindegruppen. Du er hende, der konstant er impulsiv, glemmer sine ting og kan sætte gang i det mest døde sociale arrangement. Det er sjovt, charmerende og underholdende. Lige indtil dine veninder bliver en anelse trætte af at vente, fordi du konsekvent kommer en halv time for sent.

Vær derfor mindre distræt. Der er grænser for charmen, når du igen og igen kommer for sent til en venindes fødselsdag. Lær derfor at huske aftaler og andre ting med dine veninder.

Hvis du er mellembarn
Når du er mellembarn, er du vant til at stå midt i en børneflok, og derfor er du eminent til at være en del af en et fællesskab. Men du har højest sandsynligt følt dig klemt mellem en storesøster og en lillesøster igennem hele din barndom, og nu vil du virkelig gerne ses. Så du kæmper for at dine forældre og sikkert også veninderne skal lægge mærke til dig.

Du skal lære at skrue ned for ambitionerne og skrue op for din evne til at være en del af en gruppe. Veninder såvel som din arbejdsplads vil elske, at du sjælendt er egoistisk og altid ser tingene ud fra fællesskabets synsvinkel.

Derfor har du konflikter med dine veninder. Læs mere på Femina.dk

Hvis du er enebarn
Som enebarn er du en outsider, som er vant til at få sin vilje og tør stå på egne ben. Nogle kalder dig en nørd eller en enspænder. Andre synes, at du er sej, fordi du gør, hvad du vil, og er ligeglad med, hvad andre synes. Du skal lære at skrue ned for egoismen, da der også skal være plads til andres behov. Du skal derimod skrue op for dit mod til at stå alene. Det er ikke alle, der tør være upopulær.

 

 

 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.