Lykkeeksperten: Derfor skal du drømme stort

Uanset hvor du er i dit liv, ved du, at alt er muligt. Det er kun dig selv, der sætter grænsen.

Uanset hvor du er i dit liv, ved du, at alt er muligt. Det er kun dig selv, der sætter grænsen.

Hvad tænker du på, lige så snart  du drømmer om noget? At det er umuligt? Eller, “Jeg er ikke bedre end andre?”

Der er først og fremmest fem grunde til, at vi ikke drømmer stort:

 1. Janteloven begrænser vores fantasier. “Du skal ikke tro, at du er noget.” Her døde vores drømme. Flere tusind danskere vil booste deres selvkærlighed kun på Facebook.
 1. Mangel af selvværd begrænser mange i at ønske sig noget stort. “Jeg fortjener det ikke”, siger en indre stemme. Hvis du fik noget negativt at vide om dig selv i barndommen eller fra din eks, kunne det hæng på dig i rigtig lang tid.
 1. Man ved ikke præcist, hvad man vil. Mere end 90%  af menneskene ved ikke, hvad de på sigt ønsker sig. De tænker oftest på, hvad de ikke ønsker sig, i stedet for at drømme om, hvad de vil opnå.
 1. Man er ikke i balance, er stresset, bekymret, ked af det, forvirret osv. Når tankerne er kaotiske, har man simpelthen ikke overskud til sine drømme.
 1. Man har ikke tid til det, da man tænker på alle andre mere praktiske ting og altid er sammen med nogen eller ved fjernsynet eller computeren osv.

Lykkeeksperten: Er du lige blevet fyret? Tillykke!

Hvordan kan du lære at drømme?

 1. Styrk dit selvværd. Du kan opnå alt, hvis du selv tror på det – læs mere om selvværd på anturi.dk
 2. Find balancen. Find tid til dig selv alene. Prøv at lade være at tænke. Bare vær. Slap af. Du kommer til at elske det med tiden. Ellers dyrk sport, dans, syng, find noget, du elsker, og gør det systematisk. Vær opmærksom på, hvad du føler, for at du kan rette det, lige så snart du er opmærksom på, at du er ude af balance.
 3. Forestil dig selv i fremtiden – hvordan dit drømmeliv ser ud uden begrænsninger? Hvis du vandt flere millioner i lotto, hvad vil du så gøre? Din forestilling skal være meget detaljeret. Vær kreativ og brug din fantasi. Forestil dig alle dine vigtigste livsområder (helbred/sund livsstil, familieliv, kærlighedsliv, arbejde/karriere, penge/økonomi, socialt liv,personlig udvikling/hobby, bolig,), hvor du er totalt lykkelig. Hvad ser/hører/ føler du, når du forestiller, at du lever, præcis som du ønsker dig? Det er ligesom at se film med dig selv i hovedrollen. Prøv det, når du er alene. Skriv dine drømme ned på et stykke papir.
 4. Uanset hvor du er i dit liv, ved du, at alt er muligt. Det er kun dig selv, der sætter grænsen. Bliv ved med at gøre det bedste, dér hvor du er nu, og fortsæt med at visualisere din drømmeverden. Tag et område ad gangen.Du kan evt. lave en flot planche med alle de ting, du ønsker dig. Men du skal visualisere én ting ad gangen.
 5. Lyt til din mavefornemmelse og slå til, når du skal handle – læs også Derfor er det vigtigt at lytte til mavefornemmelsen
 6. Du skal ikke være bange for noget, da det eneste, du skal være bange for, er at svigte dig selv – ikke at leve det liv, du gerne vil have.
Det fortryder vi, når vi ved, vi skal dø
Den australske sygeplejerske Bronnie Ware har plejet døende patienter i deres tre sidste uger af deres liv. De sagde til hende, at de mest fortryder:
 1. At de ikke var modige nok til at kunne leve deres eget liv
 2. At de arbejdede for meget
 3. At de ikke fortalte de mennesker, de elskede, om deres følelser
 4. At de mistede kontakten med deres venner
 5. At de ikke tillod sig selv at være lykkelige.

Måske kunne vi for vores egen skyld lære af deres fejl, inden det bliver for sent, og ændre kurs imod vores drøm allerede i dag? Og hvis du gør det, bliver du meget overrasket, når du en dag kan se, at dine ønsker et efter et går i opfyldelse.

Ekspertens 12 tips til at finde et lykkeligt parforhold

LYKKEEKSPERT NATHALIE DAHL
 • Lifecoach, foredragholder og forfatter.
 • Mere end 20 års erfaring indenfor rådgivning og vejledning i lykke i hverdagen.
 • Grundlægger af Anturi Life Coaching og har et mål om at hjælpe danskerne til mere lykkelige liv.

lykkekspert

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.