Lykkeekspertens 21 tips: Sådan finder du vej i dating-junglen

Er du klar til at møde kærligheden? Så er her 21 tips til at finde vej i dating-junglen.

Er du klar til at møde kærligheden? Så er her 21 tips til at finde vej i dating-junglen.

Mere end hver tredje voksne er single, selvom der findes rigtig mange datingsider og datingmuligheder. Nogen siger, at de ikke vil have et forhold, men de fleste af dem er simpelthen bange for at møde en forkert partner igen. Derfor er de ekstra forsigtige med at kaste sig ud i et nyt forhold.

For mig tog det flere år og forhold, som jeg skulle væk fra, for at forstå de ting, som jeg vil dele med jer forneden. Forhåbentligt vil det hjælpe dig med at gå ud i dating-junglen med højt mod og omsider finde kærligheden.

Politiet advarer mod fup-dating: Disse profiler skal du undgå – og sådan spotter du dem

Dog er der tre ting, som du skal tænke over, inden du kaster dig ud i jagten på et nyt forhold:

 1. Du skal være klar til at møde sin eneste ene. Læs mere om det i min artikel Ekspertens 12 tips til at finde et lykkeligt parforhold
 2. Du skal vide, hvordan du kan få succes, når du endelig møder ham/hende første gang og vækker personens opmærksomhed, så hun/han får lyst til at se dig igen.
 3. Du skal lære, hvordan du kan beholde ham/hende i dit liv og bygge et harmonisk og stærkt forhold op.

I dag vil guiden dog handle mest om, hvordan du sikrer dig selv en succesfuld dating-oplevelse.

Det kræver, at du inden din date skal prøve at forberede dig mentalt og fysisk til at møde din potentiale partner. Det vil de 21 tips forneden forhåbentligt hjælpe dig med.

Børnepsykologens 10 råd til singlemødre

dating

Her er 21 tips til at få succes på din date:

 1. Find balance og ro i dig selv, inden du tager af sted. Uanset hvordan det går, har du intet at miste.
 1. Vær afklaret omkring dine forventninger til dit ønskede forhold, og hvordan forholdet skal fungere med hensyn til f.eks. fælles børn, økonomi og andet.
 1. Vær afklaret om, hvad du vil spørge din date om. Stil få vigtige spørgsmål for at finde flere oplysninger om ham eller hende, som kan hjælpe dig til at danne et bedre billede af personen, og at finde ud af, om din date har potentiale til at blive din kæreste eller ej.
 1. Brug tid på at forkæle din krop med dejlige pleje- produkter. Spis ikke for meget og få motion et par dage i træk inden din date for at føle dig let og fuld af energi på selve dagen.
 1. Dit selvværd skal være på toppen. Det er ofte en forudsætning for, at andre kan lide dig. Det lyder ulogisk, men det er sandt. Læs mere om kærlighed til dig selv og dit selvværd på Anturi.dk
 1. Aftenen før, når du gå i seng, og lige når du vågner, skal du visualisere dit kommende møde med alle detaljer og bruge alle dine fem sanser: se, høre, føle, smage, dufte. Forestil dig det som en film med dig selv i hovedrollen, og det er dig, som bestemmer, hvad det skal ske.
 1. Når du ser personen, så sig til dig selv, at du accepterer ham/hende, som personen er, og ønsker ham hende det bedste.
 1. Husk på, at du har 8 -10 sekunder at blive vurderet på. De første sekunder udgør 80 procent af det første indtryk af dig. Vær derfor åben, smilende, have passende tøj på, hold øjenkontakt og vær opmærksom på din kropsholdning og din udstråling.
 1. Lyt opmærksomt. Giv partneren lov til at tale. Lyt mere, snak mindre.
 1. Vis interesse for de emner, din date vil snakke om.
 1. Afspejl din date kropsmæssigt og tal i den samme tone.
 1. Brug hans eller hendes navn i samtalen.
 1. Giv din samtalepartner en opfattelse af, at han eller hun er en betydningsfuld person.
 1. Grin. Mennesker, som kan grine, opfattes mere sexede og tiltrækkende.
 1. Find flere positive ting ved din partner. Men registrer de ting, som du ikke bryder dig om.
 1. Brug dit kropssprog for at tiltrække personen seksuelt, uden han eller hun bemærker det. (Her er nogle få tips for kvinder: Hold dine hænder på dine hofter, rør ved dit hår, gør dine læber fugtige og lidt åbne, rør ved din krop osv.).
 1. Læs din partners kropssprog, så du bliver sikker på, hvordan han eller hun har det med dig. Mange ting kan du rette på, når du bemærker, hvordan personen reagerer uden at sige noget til dig. Kropssprog lyver aldrig.
 1. Vent med at have sex den samme dag, da dette forhold ifølge statistikken ikke plejer at holde lang tid. Specialister anbefaler at lære personen at kende bedre først, få varme følelser og derefter gør alt, hvad du vil.
 1. Vær tålmodig. Vent på, at din date får mulighed for at tænke over tingene og reagere. Et forhold er ligesom en dans. Et skridt er dit, det næste er din partners. Det er vigtigt, især i begyndelsen af forholdet.
 1. Brug din intuition og dine følelser for at forstå, om din date er en rigtig partner for dig eller ej. Du kender svaret. Lad være med at komme med nogle hvide løgne. Det er værste, du kan gøre, er at svigte dig selv.
 1. Giv slip. Hvis personen ikke er interesseret i at se dig mere, så ønsk ham eller hende held og lykke uden negative minder. Der er sikkert en anden mand eller kvinde, som er endnu bedre for dig, der venter på dig.

Gifte er markant federe end singler

Og det sidste og absolut vigtigste er, at du skal være dig selv. Alle elsker oprigtighed. Så lad være med at spille en rolle. Det kan ses og føles.

Jeg ønsker dig en fantastisk datingoplevelse!

Guiden bringes i samarbejde med Nathalie Dahl, lykkeekspert og lifecoach hos anturi.dk.

Lær mere om dating på min workshop eller til et foredrag.

Lifecoach og LYKKEEKSPERT NATHALIE DAHL
 • Lifecoach, foredragholder og forfatter.
 • Mere end 20 års erfaring indenfor rådgivning og vejledning i lykke i hverdagen.
 • Grundlægger af Anturi Life Coaching og har et mål om at hjælpe danskerne til mere lykkelige liv.

nathalie-dahl

 

 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.