Sådan hjælper du bedst dit stressede barn

Crying unhappy child with opened mouth isolated on white backgro

Crying unhappy child with opened mouth isolated on white backgro

Det er absolut ikke kun voksne, der kan blive stresset over sin hverdag. Rigtigt mange børn lider i dag af stress. Måske pga. et stort pres i skolen, mobning, mange aktiviteter eller skænderier i hjemmet. Men nu viser en undersøgelse, at børn kan have langt lettere ved at håndtere stressede situationer, hvis de udøver masser af fysisk aktivitet. Det skriver Huffingtonpost.com

Sut kan skade børns tænder – men dette er værre!

Fysisk aktivitet og god fysisk form hos børnene betyder simpelthen, at stresshormonet kortisol i kroppen stiger markant mindre, selvom børnene udsættes for stress.

Mangler du overskud til din familie og i din hverdag. Se tipsene, der gør dit liv lettere, på Femina.dk

Der skal en del bevægelse til

Men dit barn skal dyrke en betydelig mængde motion hver uge for at opnå de gode resultater. Børn, der ikke dyrker fysiske aktiviteter eller kun dyrker en smule motion, er nemlig dem, hvor stresshormonet stiger mest, når de bliver udsat for stresspåvirkning.

Er dit barn meget aktivt viser undersøgelsen derimod, at de stort set ikke bliver påvirkede af at stå i stressende situationer.

Undersøgelsen er blevet udført blandt 258 8-årige børn i Helsinki, Finland og er netop blevet publiceret i tidsskriftet Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.

Her er de ti løgne forældre oftest fortæller deres børn. Se dem på Mama.dk

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.