3 ud af 4 forældre har et favoritbarn i søskendeflokken – se her, hvilket

74 procent af mødre og 70 af fædre indrømmede, at de havde et favoritbarn.

74 procent af mødre og 70 af fædre indrømmede, at de havde et favoritbarn.

Søskende har længe haft en formodning om, at forældrene favoriserer den yngste i flokken, men nu siger forskere bag en ny undersøgelse, at det forholder sig omvendt, det skriver Daily Mail.

Derudover viste undersøgelsen, der blev foretaget ved University of California i USA, også, at 74 procent af de adspurgte mødre og 70 procent af fædrene indrømmede, at de havde et favoritbarn.

Det siger din plads i søskendeflokken om dig

Forældrene i undersøgelsen blev dog ikke direkte bedt om at svare på, hvilket barn der var deres favorit. Man valgte i stedet at at finde svaret hos børnene.

Forskerne spurgte derfor søskendene om, hvilket barn de mente var blevet favoriseret af forældrene. Her viste det sig, at de yngre søskende følte, at det var de førstefødte, der var forældrenes favoritter, hvilket havde påvirket de yngre søskendes selvværd negativt.

Ekspert: Så mange år bør der være mellem søskende

I undersøgelsen havde forskerne spurgt søskende fra 384 familier, der var født indenfor fire år af hinanden, hvordan de følte, deres forældre havde behandlet dem.  Og selvom forskernes første teori var, at de ældste ville føle sig overset, så viste det sig, at det var lige omvendt.

Forklaringen er ifølge forskerne, at når det første barn gør eller lærer noget første gang, så har det en større betydning for forældrene, da det også er deres første oplevelse af succes igennem barnet.

Bare det, at være den første til at lære at gå eller bestå en eksamen, gør barnet mere selvsikkert, forklarer forskerne bag undersøgelsen ifølge Daily Mail.

Storesøster eller lillebror? Ny forskning afslører det klogeste barn i søskendeflokken

Heldigvis er det ikke kun skidt at have ældre søskende. En undersøgelse fra Canada viser, at en ældre søskende kan hjælpe med at forbedre intelligens hos de mindre.

Og i Ohio har man lavet en undersøgelse, der konkluderede, at hvis man voksede op i en søskendeflok, så var det mindre sandsynligt, at man senere i livet ville opleve en skilsmisse.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.