Skændes i mere?  Historisk sportssommer giver konflikter i de danske hjem

Der skal være plads til, at mænd dyrker deres interesse for sport, mener parterapeut Martin Østergaard.

Der skal være plads til, at mænd dyrker deres interesse for sport, mener parterapeut Martin Østergaard.

Der er lagt op til knas, irritation og konflikter i de danske hjem, når EM i fodbold, Tour de France og OL denne sommer dominerer den danske sendeflade.
Godt fire ud af ti danskere forudser, at de mange timers sport i større eller mindre omfang vil give anledning til konflikter og irritation i hjemmet.

Det viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Søndagsavisen.

»Det er en gammel traver, jeg ser igen og igen. Partneren bliver fraværende, når han sidder foran skærmen og prioriterer sporten, og den prioritering føles pludselig meget udtalt, når han sidder og ser fodbold, cykling eller OL hele dagen,« siger Martin Østergaard, der er praktiserende parterapeut, og uddyber:

»Men hvis du virkelig bliver sur over den glæde, han finder i de her sportsbegivenheder, handler det om, at der er noget andet, I ikke har fået talt om. Man skal ikke skyde skylden på sporten, for det stikker dybere, hvis du virkelig bliver vred. Og så skal I tale om de reelle problemer i stedet,« siger han.

Det er især kvinder, der ikke glæder sig til den store sportssommer. Hele 34 procent af kvinderne er direkte negative over, at der kommer så meget sport, mens det samme kun gælder for 20 procent af mændene.

Derfor sover kvinder dårligere end mænd

Kan være gavnligt for forholdet
Martin Østergaard forstår godt, at det kan blive for meget med sport hele dagen, men opfordrer alligevel kvinderne til at udnytte chancen, sætte sig ind til manden og deltage i hyggen.

»Jeg siger ikke, at man skal blive sportsfan, men mænd bliver altså glade, hvis partneren kommer ind og sætter sig med en kop kaffe eller en skål chips og spørger lidt ind til det og hygger sig. Så skal han heller ikke sidde og have dårlig samvittighed. Han vil faktisk ofte lyse helt op, og på den måde kan det være gavnligt for forholdet,« siger han.

Mange mænds dårlige samvittighed vil i løbet af sommeren få dem til at kompensere. Det kan være ved at gå lidt oftere med hunden, tage opvasken lidt oftere eller tage hovedtelefoner på, så andre ikke kan høre lyden.

»Men der skal man altså stå lidt på sin ret. Der er ofte en skæv fordeling i det her. Han skal hele tiden høre for at se sport, selvom hun hele året tager til hundeshow og børnesvømning og alt muligt andet. ‘Men det er jo noget andet’, siger kvinden så. Nej, det er det faktisk ikke. Der skal også være plads til, at man dyrker sin interesse – også selvom det er sport,« siger Martin Østergaard.

Tegn på, at dit forhold står på vaklende grund

Ked af dine kærestekilo? Derfor bør du elske dem i stedet

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.