Så mange kører for stærkt tæt på skoleveje

Politiet stoppede 2.153 bilister, der kørte for stærkt i forhold til fartgrænsen.

Politiet stoppede 2.153 bilister, der kørte for stærkt i forhold til fartgrænsen.

På kun en uge har landets politikredse standset 2.153 bilister, der kørte for stærkt på skoleveje, skriver Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelelse.

Den høje fart gør skolevejene utrygge og kan skabe farlige situationer for børnene, mener både politiet og Rådet for Sikker Trafik, der har en klar opfordring til billisterne: “Sæt farten ned”.

Brandmand i voldsomt opslag på Facebook om trafikdræbte børn: Tænk jer om uansvarlige forældre!

Vicepolitiinspektør undrer sig

Tallene kommer i kølvandet på årets skolestart, hvor tusindvis af børn begyndte i skole i hele landet og for langt de fleste betød det, at de nu skulle til at lære at begå sig sikkert til fods eller på cykel til og fra skole. Og det undrer Arne Martinsen, der er vicepolitiinspektør hos Rigspolitiets Nationale Færdselscenter:

– Vi ved, at fart spiller en kedelig rolle i ulykker, og at så mange ser stort på fartgrænserne ved skolerne undrer mig. Vi skal alle bidrage til at øge trafiksikkerheden – særligt for børn – og jeg opfordrer til, at man viser ekstra hensyn og overholder færdselsreglerne ved skolerne.

Hvor mange trafik- dræbte vil vi acceptere?

Fart gør skoleveje utrygge for usikre børn
Når man som billist kører for stærkt, så skal man huske på, at de nye i trafikken måske ikke helt har fundet deres fodfæste i trafikken endnu, og derfor skal man udvise mere hensyn end ellers.

Både de små og de større børn kan være usikre i trafikken og pludselig komme til at slingre eller være uopmærksomme. Derfor er det vigtigt, at bilisterne bliver bedre til at vise ekstra meget hensyn.

Derfor hår Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og landets kommuner søsat den landsdækkende kampagne ”Børn på vej”, der minder bilisterne om at vise hensyn til børnene i trafikken. Kampagnen og politiets kontroller fortsætter derfor også flere uger endnu.

– Når bilisterne kører for stærkt på skolevejene, skaber det utrygge og i værste fald farlige situationer for de tusinder af børn, der færdes i trafikken. Derfor er det vigtigt, at politiet gennemfører de her kontroller, så alle bilister bliver mindet om, at de skal sænke farten og være ekstra opmærksomme på vejene, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Forkølet i trafikken farligere end spirituskørsel

Så mange billister er blevet stoppet på skolevejene
  • 2.153 bilister kørte for stærkt i forhold til fartgrænsen/den skiltede hastighedsgrænse.
  • 109 bilister, der kørte uden sikkerhedssele og i 53 tilfælde var børnene ikke fastspændt i bilen.
  • 30 bilister der brugte håndholdt mobil under kørslen.
  • Hvis man ønsker tal for udvalgte politikredse, så kontakt de respektive politikredse. Find kontaktinfo til kredsene på www.politi.dk
Kilde: Rådet for Sikker Trafik

 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.