Derfor er han ikke til faste parforhold

Du kender typen: Han eller hun hopper fra kæreste til kæreste og formår eller har ikke lyst til at binde sig til et enkelt menneske.

Menshealth.com har spurgt familieterapeut og forfatter til bogen ”Rational Relating: The Smart Way to Stay Sane in the Crazy World of Love” Damon L. Jacobs, hvorfor nogle mennesker er sådan. Og han har følgende forklaringer:

Skuespiller Joachim Knop: Min kone har lebbe-tække

5 grunde til, du ikke ønsker at binde dig:

  1. I begyndelsen af forholdet udløser hjernen en række stoffer som f.eks. dopamin og adrenalin, hvilket kan give en følelse af lykke og eufori. Når den følelse er slut, sker det samme for forholdet, hvis den kemiske reaktion bliver forvekslet med en autentisk forbindelse til et andet menneske.
  2. Man er ikke interesseret i det, der kommer efter forelskelsen. Ligesom man også ser det på film: De fleste kærlighedsfilm handler om folk, der finder sammen, og når de har gjort det, så slutter filmen.

4 kendte mænd om kvinder: Dette er et turn-off

  1. Vi indrømmer ikke overfor hinanden, at vi har lyst til noget nyt. Men i virkeligheden er det helt normalt, at vi efter et stykke tid f.eks. ikke har lyst til sex med vores partner konstant. Men når vi ikke taler åbent om det, kan det komme til at fremstå som noget forkert, og så begynder man at stille tilstanden i forholdets begyndelse op som idealet.
  2. I stedet for at bruge tid og energi på at bygge et tilfredsstillende parforhold op, søger man at få opfyldt sine følelsesmæssige behov udefra. Det handler i virkeligheden ikke om de enkelte mennesker, men om at få bl.a. bekræftelse.

Derfor er tv-serier den nye parterapi

  1. Måske er man bare ikke den monogame type. Men selv om et menneske gerne vil have sex med mere end én person, betyder det ikke nødvendigvis, at han eller hun er på jagt efter et nyt forholdt af de forkerte årsager.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.