Er du bange for at blive gammel mor?

Det var måske ikke lige det, du drømte om, da du som teenager forestillede dig, hvordan det så ud, når du engang skulle være mor. Der var du stadig ung, sprudlende, omgivet af familien og en skøn mand.

Nu er du ikke længere ung og ikke lige der, hvor det kan lade sig gøre. Panikker du? Måske lidt, men det behøver du ikke, for ifølge fast familieekspert på Ude og Hjemme, Charlotte Højlund, er der mange fordele ved at blive moden mor.

6 typiske faldgruber som mor til en teenager

De mange fordele
Charlotte Højlund har selv syv børn. Ja, du læste rigtigt. Syv børn, som hun har fået i en jævn spredning fra hun var 26 til den sidste, som hun fik som 43-årig.

Hun har altså prøvet både at være yngre mor og moden mor, så hun ved, hvad hun taler om, når hun nu giver råd om fordelene ved at være ældre:

– Du har løbet hornene af dig og har mere fokus på familien end på liver uden for hjemmet.

– Du er formentlig etableret på arbejdsmarkedet, i dit parforhold og på boligmarkedet. Der er derfor ikke de samme stressfaktorer som for de yngre, der er i gang med at få voksenlivet på plads.

7 ting der gør dig til en pinlig mor – ifølge din teenager!

– Du har erfaring. Enten med dine ældre børn, eller som førstegangsfødende en livserfaring, som giver en anden ro. Du lader dig ikke så nemt skræmme.

– Du har autoritet. Alder og modenhed giver en autoritet, der gør det nemmere at sætte sig igennem overfor diverse eksperter, og du bliver ikke så nemt ’kørt over’ af alverdens ’gode’ råd.

Dog mener Charlotte Højlund, at det ikke kun er ren lykke at blive moden mor. Der er også ting, som du skal tage stilling til, inden du får børn i en sen alder, for der kan være  visse ting, som er mere besværligt. Det kan være omverdens reaktioner, den mindre fysiske energi og måske en trang til at være overbeskyttende overfor barnet.

Voksne kvinder har også brug for et forbillede – læs mere på Femina.dk

Når det så er sagt, så er der, ifølge Charlotte Højlund, alt mulig god grund til at få børn, hvis du er frisk nok til det:

– Så længe kroppen kan, og man har overskud, lyst og helbred til at være gravid, er det i mine øjne i orden – også set ud fra barnets tarv.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.