Underholdning og andre gode råd til bilferien

Underholdning_bilferie

Underholdning_bilferie

Børn kan have svært ved at forstå lange afstande. ”Er vi der ikke snart? ” den kendte sætning, som de fleste forældre på et eller andet tidspunkt har hørt deres børn sige på. Forbered derfor nogle aktiviteter inden bilferien så turen bliver mere udholdelig for dine børn.

Lydbøger

Lydbøger er oplagt underholdning til bilen, som både store og små børn vil elske! Find en lydbog som alle i bilen vil kunne lide at lytte til. I kan enten låne lydbøger på biblioteket eller downloade dem som podcast.

Kilometer overraskelser

Prøv denne leg hvis du gerne vil gøre den lange biltur lidt mere spændende for dine børn. Forbered inden afrejse forskellige små overraskelser som gives undervejs på turen. Markér stederne på et kort hvor børnene vil få en overraskelse, så de kan følge med i, hvor langt I er nået, og samtidig har de noget at se frem til. Overraskelserne kan være alt fra slik, spil og legetøj – kun fantasien sætter grænser.

Gæt en dyrelyd eller et ordsprog

Alt efter hvilken alder dine børn har, finder du her to sjove gættelege, som nemt kan laves i bilen. I kan enten lege ”Gæt en dyrelyd” eller ”Gæt et ordsprog”. I Gæt en dyrelyd skiftes personerne i bilen til at lave en dyrelyd, som de andre skal gætte. Dette er en simpel, men underholdende leg. Ønsker du at udfordre børnene, kan I lege ”Gæt et ordsprog”. Her gælder det om at gætte betydningen af ordsprog såsom ”Tyv tror hver mand stjæler”.

Spil i rejseudgave

Mange spil findes i en rejseudgave, som du let kan tage med på ferie.

Autohjælp på kør-selv-ferie

Når du skal på bilferie, handler det ikke kun om at have den rette underholdning med, men også at være sikret hjælp, hvis der er brug for det. Går turen til Europa skal du huske at sikre, at dit autohjælpsabonnement også gælder i EU.

 

Få flere gode råd til kør-selv-ferie og autohjælp her

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.