Derfor ender familiens hyggedag med skænderier

Det er planen, at I alle sammen skal hygge jer og have det rart, men I kan ikke finde ud af, hvad I skal lave, og I ender med at lave noget, der ikke gør nogen af jer glade – sådan er det for mange familier, når de planlægger kvalitetstid sammen, skriver femalefirst.co.uk.

Doktor David Holmes er psykolog og har kigget nærmere på, hvorfor familier ofte ender med at gøre ting, der ikke er tilfredsstillende for alle parter, og han lægger vægt på, at mange altid vælger det, som børnene gerne vil lave.

Derfor er tv-serier den nye parterapi.

Grin og kys
I stedet for at lave ting, der kun er til glæde for børnene, kan der være en idé i at finde på noget, hvor alle i familien kan få noget godt ud af det. Doktor David Holmes mener, at den ideelle dag indeholder både grin, kram og kys.

– Det er klart, at familier ønsker at tilbringe tid sammen, men den vifte af personligheder og interesser, der er i enhver familie, betyder at der er ubegrænset potentiale for at blive uenige om alt fra vejret til mad, siger David Holmes.

10 pudsige fakta, vi ikke havde overvejet, før vi fik børn

Der skal derfor indgås kompromiser, og så skal alle i løbet af dagen opleve noget, der passer til dem og gør dem glade. Det er, når dagen kun handler om få personers interesser, at det går galt.

Går det først galt, ja så har det været spild af kvalitetstid, og det fører som regel ikke til ret meget andet en dårlig samvittighed, og det er da spild, når nu tiden for så mange familier er knap.

Planlæg derfor jeres udflugt, så alle får opfyldt et par ønsker. Opdel eventuelt dagen i små etaper. Start med noget, der gør far glad.

Gør derefter noget, som børnene elsker og slut af med det, der kan opfylde mors behov.

Så mange timer skal du minimum sove hver nat

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.