Din fars klædeskab er guld værd

Foto: PR

Foto: PR

Klokken er 8 tirsdag morgen. Solen skinner udenfor, mens temperaturen ligger mellem 5-7 grader. Ikke ligefrem shorts og sandal-vejr, men det er Henning Sørensen ligeglad med. Han skal lige til at tage cyklen ind til kommunen, hvor han arbejder. Henning har udover det, valgt at tage khaki-shorts, høje sokker og sandaler på. På overkroppen bærer han en cowboyjakke, og indenunder har han en Hawaiiskjorte, der er en størrelse større, end han normalt ville gå med. ”Det skulle blive varmere i dag, så jeg behøver ikke at tænke på, om tøjet er en ulempe for mig senere”, siger Henning henkastet.

Henning er en typisk far. Han er stort set ligeglad med, hvad han har på, men han klæder sig altid til lejligheden. Det betyder, at tøjet skal matche hans aktivitet. Hvad end det er havearbejdet om søndagen eller kontorarbejdet i hverdagen, så er han glad for det han tager på.

Netop denne indstilling har fået modehusene til at få øjnene op for fartyper som Henning. De vil finde guld i den gennemsnitlige og almindelige fars stil. Den er afslappet uden at være for formel og giver plads til at have det godt med det, man går i.

Henning havde måske aldrig tænkt, at det lige var dele af hans stil som modehusene skulle kopiere. ”De skal jo finde noget at tjene deres penge på, og så længe jeg indirekte hjælper andre med at finde på, hvad de skal gå i, giver det god mening.”

Se nogle eksempler på tøj her.

Mange mænd er lige til i deres stil – hvorfor?

”Vi gider ikke lade os diktere af andre, hvordan vi skal se ud og klæde os på”, svarer Henning uden at tøve.

Henning giver os til sidst – efter vi har spurgt ham et par gange –  et par tips til dem, der gerne vil kopiere hans stil. ”Normalt ville jeg trække i mine cowboybukser og hvide t-shirt og have et godt bælte til. Det er praktisk”. Han fortsætter. ”Derudover har jeg en kasket, der skygger for solen og en skjorte, som er lidt for stor, så ingen kan se hvad der gemmer sig indenunder.

Henning forlader os og cykler hurtigt mod en ny arbejdsdag. Uden han ved det, bærer hans klædeskab rundt på det, de næste designere har ledt efter: en praktisk stil til en afslappet hverdag både til hjemmet og på arbejdet. Det er en modtrend til den formelle stil, du finder i modebladene og magasinerne. Her skal alt se glamourøst og nyt ud, hvorimod far stilen arbejder imod denne stil.

Det varer måske ikke længe, før vi alle sidder med tøj fra vores egen fars klædeskab?

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.