Hvem kommer med Danmark til VM i fodbold?

Foto: PR

Foto: PR

Her er de åbne pladser

I et stort interview med BT udtalte Åge Hareide i marts, at han stort har hele den danske trup på plads. Derfor kan man passende kigge nærmere på den trup, han udtog til træningskampene imod Panama og Chile.

Her var der ikke plads til eksperimenter, og Hareide kom derfor i stort set stærkeste trup, hvis man ser bort fra skaderne til Andreas Bjelland, Andreas Christensen, Henrik Dalsgaard og Jannik Vestergaard.

De manglende eksperimenter er da heller ikke uden grund. Hareide er en stor fan af kontinuitet, og han har derfor holdt fast i den samme kerne gennem hele kvalifikationen.

– Jeg lægger mest vægt på, at spillerne har været med til at sikre VM-kvalifikationen. Hvis ikke en spiller har et stort formdyk, hvilket sker sjældent, eller en skade, så er det kontinuiteten, der er vigtig for mig. Spillerne kender landsholdet, hinanden og har det godt sammen på og uden for banen. Det er vigtigt, udtalte han til BT i marts.

Medmindre en spiller er mærkbart bedre end rivalerne og har noget ekstra at byde på, vil der altså næppe blive skiftet det store ud.

Internetmediet Odds.dk har beskæftiget sig meget med Danmarks trup og set nærmere på Hareides muligheder til VM i fodbold. Mediet peger dog på, at der er et par pladser, der er billigt til salg.

Dette gælder især på den centrale midtbane, hvor især William Kvist er et oplagt fravalg til truppen. Den defensive midtbanespiller fik spilletid i 11 ud af Danmarks 12 kvalifikationskampe, og han spillede fuld tid i ti af kampene, men han er for nylig røget af holdet i FC København. Kvist får mindre og mindre spilletid i Superligaen, og når han endelig er på banen, er han som regel blandt de dårligste.

Mike Jensen fik blot fire minutter på banen i VM-kvalifikationen. Den 30-årige Rosenborg-midtbanespiller var med i truppen seks gange, men Hareide stolede aldrig for alvor på ham. Det har han heller ikke gjort i træningskampene, hvor det blot blev til 18 minutter imod Chile. Derfor er det heller ikke utænkeligt, at Jensen ryger ud.

Også på backerne er kampen om billetterne hård. Henrik Dalsgaard og Jens Stryger Larsen er begge selvskrevne på henholdsvis højre- og venstrebacken, men det er deres reserver ikke. Her er der derfor stadig åben kamp mellem flere dygtige spillere.

Disse spillere banker på

Det oplagte bud til en Kvist-afløser er FC Midtjyllands Jakob Poulsen. Selvom Danmark har en række lovende unge folk på den centrale midtbane som Mathias Jensen og Christian Nørgaard, er Hareide konservativ. Nordmanden foretrækker en erfaren spiller, der kan præstere på landsholdet fra dag et af. Det fortalte han Tipsbladet i marts, hvor han understregede, hvorfor han foretrækker Poulsen som VM-bobler.

– Jakob Poulsen er ment sådan, at hvis vi får en skade til en af de erfarne, må vi erstatte ham med en anden erfaren spiller. Han har været med før, så han ved, hvad det handler om.

Forsvarsmæssigt kæmper Riza Durmisi og Jonas Knudsen om pladsen til venstre. Durmisi var fast gennem det meste af kvalifikationen, men han mistede sin plads i slutningen. Hans forår har været præget af dårlig form, hvorfor han har brugt en del tid på bænken. Han er dog for nylig vendt tilbage til Real Betis’ startopstilling, hvorfor han trods alt ligner det stærkeste kort.

I den anden side af forsvaret finder man Peter Ankersen. FCK-spilleren har haft en sæson under niveau, hvorfor han i 5-1-sejren over Irland også startede på bænken. Ankersen missede de to træningskampe i marts på grund af en skade, så hans position er stadig usikker. Hans problem er ydermere, at Jens Stryger Larsen sagtens kan bruges som reserve på højrebacken, hvis Hareide vurderer, at han foretrækker to venstrebenede venstrebacks i truppen.

Disse spillere misser VM

Medmindre det danske landshold bliver ramt af skader, må de danske fans indstille sig på, at VM bliver uden stjerneskuddet, Kasper Dolberg. Den unge Ajax-angriber har simpelthen ikke gjort nok til at imponere Hareide. Derfor må han vente mindst to år på at få sin slutrundedebut. Det gælder også for erfarne folk som Lasse Vibe, Frederik Sørensen, Mathias ’Zanka’ Jørgensen og Lasse Nielsen, der også alle var inde omkring landsholdet i kvalifikationen. De må derfor nyde slutrunden fra sofaen ligesom størstedelen af den resterende danske befolkning.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.