Tusinder kan ikke tage fejl: Her er de bedste brætspil lige nu

Søndagsavisen.dk tjener muligvis penge på link i artiklen

Hvornår har du sidst været samlet med venner og familie om et brætspil? I en tid hvor alt handler om at være på hele tiden, og antallet af likes på det sidste nye opslag, har brætspillet har fået en renæssance blandt unge og gamle.

Brætspilscaféer skyder op i de store byer, og salget af den analoge underholdningsform går godt.  

For at finde ud af, hvilke brætspil, der er allermest populære lige nu, har vi kigget på verdens største handelsplatform Amazon. Vi har været kræsne, og kun udvalgt spil med tusindvis af gode bedømmelser fra køberne, og alle spil herunder kan også købes i Danmark. 

Hvad venter du på? Lad spillet begynde. 

Ticket to Ride

Det måske allermest populære brætspil nogensinde på Amazon med over 4.400 anmeldelser. Samlet set bedømmer køberne af spillet det til 4,8 ud af 5 stjerner – hele 86% af brugerne giver den højeste karakter.

Spillet går i al sin enkelthed ud på at bygge jernbaneruter, og er egnet for syv år og opefter. For to til fem spillere. Vi har valgt den europæiske udgave, fordi det nok er lidt sjovere for danske børn at lære om europæisk geografi i stedet for amerikanske stater.   


Sequence

Et familiespil hvor børn på syv år og opefter kan være med. Det går ud på at skabe en række på fem sammenhængende brikker. 

– Købte spillet til min datter på 5½ år. Spillet var perfekt til hende. Efter et par gange blev hun god til det. Det handler også om at lægge en strategi, og derfor er det hendes favoritspil, skriver Steven på Amazon, hvor han giver det fem stjerner ud af fem.

Det er han ikke den eneste, der har gjort. Den samlede bedømmelse er 4,9 ud af 5 baseret på lidt over 2.700 anmeldelser. 


Codenames

Et holdspil, hvor man skal finde identiteter på hemmelige agenter via ledetråde. Kan spilles fra 10 år og opefter af to personer, men det er sjovere, når man er fire eller flere om det. 

Over 2.600 brugere på Amazon giver spillet en bedømmelse på 4,8 ud af 5 stjerner. 

– Codenames er så simpelt, at det er genialt. Et fantastisk spil til sammenkomster, fordi det tager under fem minutter at være. Det har bestemt været en enormt hit i min brætspilsgruppe og hos min familie, skriver Amazon-brugeren kccayson.


Blokus

Et simpelt strategisk spil for hele familien. Men simpelheden gør det ikke let. På skift ligger spillerne én brik på spillepladen. Brikkerne skal røre andre brikker i samme farve, men kun i hjørnerne. Det er ikke kun Amazon-brugere, der er vilde med spillet (over 2.500 mennesker har bedømt det til 4,8 ud af 5 stjerner) Selveste Mensa har givet Blokus en pris for at holde hjernen godt i gang, mens man spiller. 

Det er egnet til syvårige og opefter. Spilles af to til fire spillere. 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.