6 tips fra datingekspert: Sådan finder du kærligheden

I Danmark er der ifølge dugfriske tal fra Danmarks Statistik over 1,2 millioner singler. Mange af disse vil rigtig gerne finde en mage, men jagten er både besværlig og kompleks.

Der findes utvivlsomt nogle, der frivilligt vælger en alenetilværelse til, men for rigtig mange singler er fraværet af tosomheden ikke et ønskescenarie, men blot en konsekvens af, at kærligheden endnu ikke har banket på ens hoveddør.

Og det med kærlighed er bare ikke let!

3 sexmyter, der ødelægger dit parforhold

For selv om der i løbet af de seneste år – med fremkomsten af diverse datingsider og -apps – er kommet flere og flere muligheder for at date, tyder intet på, at det er blevet lettere at finde sin soulmate. Antallet af singler er nemlig fortsat højt.

Vi har talt med datingekspert Jesper Nørskov Jensen, der driver Danmarks største onlineportal med tips til dating, FindEnKæreste.dk, med henblik på at blive klogere på, hvordan man finder kærligheden anno 2020. Her får du hans seks bedste råd.

Dét gør lykkelige par dagligt for at holde liv i parforholdet

Er du allerede i et forhold? Bliv klog på kærlighedssprog – og genfind gnisten

  • Find ro i at være alene

Mange singler bliver stressede over at være alene, hvilket er ganske forståeligt, da vi har opbygget et samfund, hvor det er normen at finde en at dele sit liv med.

Det kan være svært ikke at gå i panik, når alle omkring en får kærester, mens man føler sig mere single end nogensinde før, men det er vigtigt at slå koldt vand i blodet, for hvis man panikker, gør det ikke noget godt for en i forhold til at finde kærligheden.

Først og fremmest er risikoen for at ende sammen med en, man slet ikke passer med, stor, hvis man bliver desperat efter at finde en kæreste.

Her er parforholdets fire store kriser

Derudover vil rigtig mange blive skræmt væk af en person, der virker overivrig efter at komme i et forhold. Det er ganske enkelt et turnoff. Kærlighed lever jo delvist af modstand – husk det.

Derfor skal man bestræbe sig på at finde ro i sin tilværelse som single og acceptere, at sådan er situationen altså bare lige nu.

Man skal forsøge at fokusere på alt det gode, der knytter sig til at være single, for der er jo rigtig mange fordele forbundet med netop denne tilværelse, blandt andet at man, medmindre man har børn, altid kan prioritere sig selv højest.

Nyd singletilværelsen, og giv dig selv plads og tid til at dyrke dine interesser og passioner. På den måde vil du komme til at trives godt i din nuværende situation, og folk, der trives og hviler i sig selv, er bare væsentligt mere attraktive end hvileløse mennesker, der i ren panik overleverer sit bankende røde hjerte til den første og bedste, de møder.

Danske singler er til uformelle kaffedates

  • Gør noget ud af dig selv

Selv om det ydre ikke betyder synderligt meget på den lange bane, betyder det stadigvæk ekstremt meget, når man søger mage. Tinder er et godt eksempel herpå. På Tinder bliver man nemlig enten valgt til eller fra på baggrund af sit ydre.

Vi er født forskellige, og det er langtfra alle, der som Brad Pitt og Jennifer Aniston har vundet jackpot i genlotteriet.

Mindre kan dog bestemt også gøre det, og langt hen ad vejen er det vigtigste egentlig bare at leve op til ens eget skønhedspotentiale.

I jagten på kærligheden vil du – lidt kynisk formuleret – kunne øge din markedsværdi, hvis du begynder at gå op i dig selv, og hvordan du ser ud.

Besøger du jævnligt fitness, og klæder du dig smart på, vil chancen for at tiltrække positiv opmærksomhed formentlig øges.

  • Vær altid åben

Åbenhed er ekstremt vigtigt, når man leder efter kærligheden. Det siges, at kærligheden kommer til den, der mindst venter den, men dette er altså desværre ikke helt korrekt.

Hvis du bare sidder derhjemme i din kælder og venter på prinsen på den hvide hest, kommer du formentlig til at dø ensom.

Kærlighed opstår nemlig ude i virkeligheden i mødet mellem virkelige mennesker. Hvis du bestræber dig på altid at være åben og imødekommende over for så mange mennesker som muligt, øger du chancen for at møde en, du klikker med, gevaldigt!

Og hvis du samtidig er modig og tør at tage kontakt til potentielle partnere, så venter kærligheden uden tvivl lige om hjørnet.

Ethvert forhold starter med, at en tager det første skridt – hvorfor skulle det ikke kunne være dig, der gør dette?

  • Vælg de rette jagtmarker

Der findes nogle få sociale situationer, hvor man simpelthen er nødt til at styre sin libido og bede Amor om at lade bue og pil blive hjemme. Det være sig blandt andet lægebesøg, begravelser og fætter-kusine-fester. I den slags sammenhænge er det decideret upassende at jagte en mage.

Men når det er sagt, så kan man faktisk lede efter kærligheden i rigtige mange sammenhænge. Det handler ganske enkelt om altid bare at have øje for muligheden samt at have modet til at tage nogle chancer.

I dag kan man både søge kærligheden off- og online. Det ene er ikke bedre end det andet, da det er forskelligt, hvad det enkelte menneske foretrækker.

Uanset om du leder efter kærligheden i den fysiske verden, den digitale af sin slags eller begge steder, bør du dog altid vælge jagtmarker efter grundige overvejelser.

Hvis jeg skal give et konkret eksempel, så kunne det være valget af datingside. I dag findes der – alene i Danmark – over 20 forskellige datingsider, og du gør dig selv en stor tjeneste ved at sætte dig ind i, hvad der kendetegner de forskellige sider, da det er altafgørende for ens chancer for succes at finde en datingside, der passer perfekt til ens formål.

Der findes en række fine sider på nettet, der giver et godt overblik over de forskellige datingsider, blandt andet FindEnKæreste.dk.

  • Brug dit netværk

Rigtig mange mennesker møder deres udkårne gennem venner eller bekendte. Hvis du fortæller folk i dit netværk, at du leder aktivt efter en kæreste, kan det være, at de kan matche dig op med nogen.

Folk i dit netværk kender dig formentlig godt og har sandsynligvis derfor en god idé om, hvilken type du går efter, hvilket er en stor fordel, når de skal agere Kirsten Giftekniv.

  • Kast dig ud i det

For mange er dating forbundet med frygt og angst. At troppe op på en fysisk date vil derfor i mange tilfælde kunne resultere i hjertebanken, ekstremt svedige håndflader og tankemylder af negative tanker og bekymringer.

Følelsen af frygt er aldrig rar, og mange vil stensikkert være fristede af at krybe tilbage i det ensomme musehul, hvor der er sikkert og trygt, men den går ikke! Skal man finde kærligheden, er man nødt til at være modig og presse sig selv.

At oprette en profil på datingapps og -sider er en fin start, når det kommer til at finde kærligheden, men at færdes på de platforme og skrive med fremmede er blot de nederste trin på kærlighedsstigen.

Skal du helt til tops, hvor den lyserøde sky hænger, er du nødt til at mødes med de folk, du skriver med, for at finde ud af, om der er kemi mellem jer.

Derfor anbefaler jeg altid, at man ikke trækker den i langdrag på datingsiderne og -appene. Tag chancen og mød nogle af de folk, du skriver med.

Hvis du skriver sammen med en i et halvt år, før I mødes, vil du ubevidst skrue dine forventninger alt for højt i vejret, og mødet vil derfor – også selv om dette skulle gå ganske godt – føles som en skuffelse!

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.