Gode råd til forældre: Parforholdet presses, når vi får børn

Der går praktik i forholdet, når der kommer børn ind i billedet. Foto: Colourbox

De hjemlige pligter tårner sig op, mens poserne under øjnene bliver tungere, og spontaniteten fordufter. Knap hver femte forælder synes, at deres parforhold er blevet dårligere, efter der er kommet børn ind i billedet. Det viser en undersøgelse foretaget af Philips Avent.

Ingrid Ann Watson genkender problematikken fra sit arbejde som parterapeut:

»Pludselig mangler vi tid til at tale sammen, intimiteten forsvinder, kærestetiden bliver forsømt, og hun kører sur i pligter og tænker for sig selv, at han ikke hjælper nok.«

I virkeligheden handler problemerne ikke om børnene. Vi er bare for dårlige til at prioritere at tale sammen, selvom det faktisk er altafgørende for vores glæde.

»Vi snakker ikke om vores individuelle forventninger til parforholdet og livet som forældre. Man går bare ud fra, at den anden part ved, hvad vi tænker og vil have,« siger Ingrid Ann Watson.

Sig det højt

Ifølge undersøgelsen ønsker 27 procent af danskerne mere tid til sig selv og deres partner. Sexolog Katrine Berling mener, at vi selv kan gøre meget mere for at skabe åndehuller i hverdagen.

»Det ene barn skal til ballet, og det andet skal køres til fodbold. Lige pludselig er hele ugen fyldt op med pligter og aktiviteter. Vi kan blive meget bedre til at gøre plads til de ting, der engang gjorde os glade,« siger hun.

Hun mener ligesom Ingrid Ann Watson, at vi skal lære at tale højt om vores behov. »Hvis du har brug for, at han giver dig flere gaver eller flere kys, så sig det til ham. Han ved ikke, hvad dine behov er, hvis du ikke siger det.«

GODE RÅD TIL FORÆLDRE
  • Skab tid i kalenderen hver uge til at tale om jeres parforhold og forventninger til hinanden. Husk også at fokusere på, hvad I kan lide ved hinanden.
  • Sluk fjernsynet. Det er en tidsrøver uden lige.
  • Hold liv i jeres sexliv, så intimiteten ikke forsvinder.
  • Tag ansvar for din egen glæde i stedet for at lægge det over på din partner. Tænk over, hvad der gør dig lykkelig, og find tid til at gøre de ting.

 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.