Pakkeleg: Her er reglerne, så I ikke kommer op at skændes

De små pakker kan godt være årsag til heftige skænderier.

De små pakker kan godt være årsag til heftige skænderier.

Til en god julefrokost hører en omgang pakkeleg, hvor man kan få pulsen op og måske vinde et par gaver, der enten indeholder slik eller ubrugeligt skrammel.

En ting der dog kan være irriterende ved pakkeleg, er den evige diskussion om reglerne. Derfor får I her en hurtig og kort udgave af det populære julespil.

– Alle medbringer 1-3 gaver, der lægges i en pulje på bordet.

– To bægre med én terning i hver sendes rundt om bordet, og starter i hver sin ende.

– Første fase går ud på at tømme puljen på bordet. Man må tage en gave, hver gang man slår en sekser – men ikke fra hinanden. Når alle pakker er fordelt, starter fase to.

– Fase to starter med, at én person sætter tid på, hvor længe der spilles. Det kan være alt fra 15. min. til én time. Men hold det rimeligt. Herefter går terningerne rundt igen. Men der er en ekstra regel ift. fase et.

– Slår du seksere må du stjæle fra dine modspillere og beholde gaven selv. Alle må stjæle fra alle. Men hvis du slår en etter, så må du igen tage en gave fra hvem som helst, men du skal give gaven videre til en ny person, og må ikke selv beholde den.

– Forsøger man at skjule en gave eller på anden måde snyde (og opdages i det), sender man én gave til hver sidemand. Dette gælder både i fase et og to.

– Når uret ringer, har man de gaver man sidder med foran sig. Herefter kan man bytte eller bare dele ud til dem, der var uheldige og ikke vandt én eneste gave.

Go’ fornøjelse.

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.