Oplevelser i byen
Nyheder, debat og guides fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Terapeut: Otte ud af ti har problemer med skærmene

Otte ud af ti par der kommer til familie- og parterapeut Kasper Larsen, har problemer med de ekstra skærme.

Otte ud af ti par der kommer til familie- og parterapeut Kasper Larsen, har problemer med de ekstra skærme.

Familie- og parterapeut Kasper Larsen ser dagligt, hvordan brugen af smartphones, tablets og bærbare computere er med til at ødelægge både parforhold og familier.

Hos otte ud af ti af de familier og par, som søger hjælp i hans konsultation, er brugen af personlige skærme en stor del af problemet.

»Der er hele tiden mindst én, der har et øje på sin skærm. Man er dårligt nok samlet om aftenbordet, man kan heller ikke længere samles omkring tv’et, fordi skærmene hele tiden bryder ind,« siger Kasper Larsen og fortsætter:

»Når man sidder med hver sin skærm, er man ikke rigtig  sammen. Man taler sjældent sammen, og man ser ikke hinanden i øjnene. Det er et stort tab, og det får afstanden mellem
mennesker til at vokse.«

Den overdrevne brug af skærme dækker ofte over problemer, som ulmer under overfladen.

»Mange søger tilflugt i deres skærm, fordi det er en måde at slippe væk fra den virkelighed, der gør ondt, på. I stedet for at italesætte problemer med sexlivet, skænderier eller uenigheder er det nemmere at søge ind i skærmen og dulme smerten,« siger han.

Kasper Larsen frygter, at de mange skærme kan komme  til at gå hårdt ud over børn i de familier, hvor der ikke sættesgrænser for brug af tablets, computere og smartphones.

»Børn udvikler sprog, sociale færdigheder og intellekt ved kontakt med deres  forældre. Når forældrene baresidder med hver sin skærm i sofaen, bliver børnene forsømt. Mange forældre tager ikke tilstrækkeligt ansvar og sætter grænser, selvom det er  helt afgørende for børnenes udvikling,« siger han.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes