Kærlighed og alkohol: Druk fører til parforhold

Hver syvende dansker har mødt deres seneste partner i en brandert.

Hver syvende dansker har mødt deres seneste partner i en brandert.

Drik dig fuld, tag på diskotek, flirt uhæmmet – og mød den eneste ene. Sådan kan en guide til at finde kærligheden sagtens lyde, hvis den baserer sig på den fremgangsmåde, som rigtig mange danskere har benyttet sig af.

Hele en ud af syv fortæller nemlig, at de var påvirkede af alkohol, første gang de mødte deres seneste partner.

15% …

… var påvirkede af alkohol, da de mødte deres seneste partner

Kilde: YouGov, 1.005 svar

Det viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Søndagsavisen.

Læs også: Må man date en 15 år yngre mand?

»Alkohol, sex og dating hænger ret ofte sammen i Danmark. Vi er meget berøringsangste og bange for at blive afvist, men det ændrer sig, når vi drikker. Vi løsner mere op, vi tør tage initiativ, vi bliver lidt sjovere og modigere. Og så tør vi pludselig flirte og vise os frem,« siger sexolog Marian Danstrup.

Alkoholens rolle som startpunkt for mange danske parforhold er forholdsvis unik i forhold til datingkulturen i mange andre lande. Det bed sexolog Jakob Olrik mærke i, da han rejste rundt i verden for at studere netop datingkultur.

»I Danmark handler det ofte om at blive fuld, finde en partner og så skynde sig at eksperimentere så meget som muligt i en brandert, så man kan vågne op sammen dagen efter og sige: ‘Ej, gjorde vi det?’ Så starter man med noget pinligt, og så har man det til fælles. Det er ligefrem lidt sejt i Danmark – det er en god historie at fortælle vennerne,« siger han.

Ikke nogen god idé

Tendensen til at bruge alkohol som en slags kærlighedsdoping er dog udbredt i hele Skandinavien.

»Vi er generelt følelsesforskrækkede i Norden, og så bruger vi alkohol som ventil. Vi slipper lidt væk fra den overkontrollerede kultur, vi lever i til hverdag, og pludselig tør vi være erotiske og flirte,« siger Jakob Olrik.

Læs også: Det perfekte sted at date: Her har 40 procent scoret

Selvom det tilsyneladende fungerer for mange at drikke sig fuld og finde en partner, mener ingen af de to sexologer, at det er nogen solid taktik i længden.

»Det er en rigtig dårlig idé, for man risikerer, at tingene bliver for akavede. Man har ikke sine normale hæmninger, man er ikke rigtigt til stede. Der er for stor risiko for, at du rent faktisk møder en, du kan lide, men ødelægger det, fordi du er for fuld,« siger Marian Danstrup.

Og så er der den mere præstationsprægede ulempe ved at være fuld.

»Man bliver ikke nogen god elsker af at være fuld. Især ikke mænd. Hvis man når så langt og vil gøre indtryk, vil man i langt de fleste tilfælde fortryde alle de bajere, man drak,« siger Jakob Olrik.

Mange mødes på jobbet
Her har vi mødt vores partner:
  • Via arbejdet17%
  • Gennem venner /familie 15%
  • På bar/diskotek/værtshus14%
  • Til privat fest12%
  • På uddannelsessted11%
  • På datingsite9%

Kilde:Megafon blandt et repræsentativt udsnit af befolkningenitet

 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.