Sådan kan du også spare penge på ferien

Der er penge at spare på sommerens is, hvis man ikke køber på stranden eller i iskiosker.

Der er penge at spare på sommerens is, hvis man ikke køber på stranden eller i iskiosker.

Lej dit hjem ud, og tjen penge på at holde ferie

»For mig har det været en stor åbenbaring at kunne tjene penge på noget, som ellers bare står,« fortæller Trine Baadsgaard, forfatter til bogen ‘Nøjsom’ og bloggen af samme navn. Hun har flere gange lejet sit hus ud via Airbnb, mens familien selv har været på ferie.

»Det er naturligvis lidt besværligt inden, fordi der skal gøres grundigt rent og gøres klar, inden vi tager afsted, men det har givet os en god indtægt, som vi har brugt på at rejse. Vi har aldrig haft andet end gode oplevelser,« fortsætter ‘Nøjsom’-forfatteren.

Vær opmærksom på, at du skal betale skat af lejeindtægten, men hvis du selv ejer boligen, er der et årligt bundfradrag på 1,33 procent af ejendomsværdien, dog mindst 24.000 kroner om året. Så hvis du ikke overskrider det beløb, bliver du ikke beskattet af indtægten.

Se gratis film og tv på nettet

Bibliotekernes filmportal Filmstriben.dk byder på et væld af film til børn og voksne. Det kræver, at du først registrerer dig via dit lokale bibliotek og får et brugernummer og en pinkode. Der er dog restriktioner på, hvor mange film der er adgang til gratis – antallet kan svinge fra kommune til kommune.

På Dr.dk ligger desuden en lang række programmer fra tv-stationens forskellige kanaler, og på Dr.dk/bonanza venter en sand skattekiste af guld fra DR’s arkiver. Se eller gense blandt andet ‘Matador’, ‘Huset på Christianshavn’, ‘Gøngehøvdingen’, ‘Edderkoppen’, ‘Riget’ og ‘Rejseholdet’.

Kan du leve med reklameindslag, ligger mange programmer også gratis tilgængelige på Tv3.dk.

Læs også: Guide: Hold styr på feriebudgettet

Tjek din lokale svømmehal

Mange steder i landet byder svømmehallerne på rutsjebaner og legeredskaber til en brøkdel af prisen for en tur i et decideret vandland.

Udforsk lokale tilbud

Gratis yogatimer, koncerter under åben himmel, generalprøver på lokale teatre, gratis adgang til museer på udvalgte dage. Sommeren myldrer med tilbud i både store og små byer, som kan opleves til få eller ingen penge. Tjek lokalavisen, VisitDenmark, det lokale bibliotek med mere for inspiration.

Læs også: Her får du billig sommerferie

Køb is i supermarkedet

En tur i iskiosken kan blive en dyr fornøjelse, hvis hele familien skal køles ned i sommervarmen. Men flere supermarkeder som Lidl, Rema 1000, Aldi og Netto samt Tigerbutikkerne sælger også is stykvis, og de er væsentligt billigere.

Byt bolig i familien

Udnyt, hvis familie eller venner er spredt ud over Danmark. Forhør om muligheden for at bytte bolig eller eventuelt passe hus, mens familien er på ferie, og udforsk nye, måske relativt ukendte steder i Danmark.

Overnat billigere på vandrehjem

Moderne vandrehjem er bedre end deres rygte om støvede sovesale og kolde bade. Mange byder på rummelige familierum og veludstyrede køkkener og endda wifi-adgang, cykeludlejning og vaskeri nogle steder. Tag på opdagelse i Danmark, og bo til priser, der ligger under de fleste hoteller. Ud over de 83 vandrehjem, som er tilknyttet Danhostel, findes der også cirka 30 små, uafhængige vandrehjem.

Gratis i biffenunder åben himmel

Sommeren igennem turnerer Zulu Sommerbio rundt i landet med en stor skærm og et udvalg af film, som du kan opleve under åben himmel og ganske gratis ni steder i landet. Se mere på Zulu.dk/zulu-sommerbio.

Kilder: Trine Baadsgaard, nojsom.dk, VisitDenmark

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.