Oplevelser i byen
Nyheder, debat og guides fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Guide: Sådan rammer du rigtigt med gaverne juleaften

Gaven til sønnen eller datteren

Gaven til sønnen eller datteren

Gaven til far

Gaven til far

Gaven til mor

Gaven til mor

Rigelige mængder juleand og risalamande har gjort maven tung og udspilet. Alligevel kan det være svært at sidde stille, når julehøjtiden om halvanden måned rammer sit absolutte klimaks: den traditionsomgærdede udveksling af julegaver. For bliver moster Hanne nu glad for de hjemmestrikkede vanter, som det har taget hele efteråret at kreere? Er legetøjet til ungerne det helt rigtige? Og får man selv noget, der ikke bare kommer til ligge hengemt bagerst i klædeskabet?

Se hele gaveguiden i galleriet foroven

Julegaveræset er for mange en kompliceret affære, som let kan føles mere som at løse en drilsk sudoku end som manifestationen af julens budskab om næstekærlighed.

Søndagsavisen har derfor taget kontakt til livsstilsekspert Anne Glad; kendt fra DR1-programmet ‘Kender du typen?’ og kreativ direktør i reklamebureauet Envision. Hun hjælper gerne med idéer til gavekøbet – eksempelvis til de mindste i familien.

Sådan pakker du gaver ind: Guiden til perfektion på 30 sekunder

»Det er stadig gadgets, der hitter hos ungerne,« siger hun og pointerer, at der formentlig vil ligge rigtig mange iPads og iPhones under juletræerne.

»Antallet af downloadede apps i juledagene vil igen sætte nye rekorder,« spår hun.

Anne Glad peger også på, at Lego fortsat ligger højt på ønskelisten for mange børn, ligesom Star Wars-feberen med alt, hvad den bringer af merchandise, forventes at ramme små og store børn inden jul.

Onlineshopperens brevkasse: Kan man købe julegaver online allerede i november?

Se hele gaveguiden i galleriet foroven

krukke

Fermentering er det nye sort

For de uindviede lyder det som noget fra tv-serien ‘Breaking Bad’, men ifølge Anne Glad er fermentering lige nu noget af det hotteste blandt gastro-glade danskere. Begrebet dækker over det at sætte en kontrolleret gæringsproces i gang og kan bruges til at frembringe alt fra øl til surkål og yoghurt.

»Fermentering er det nye sort, og sådan en gang gæret sukkerrørssuppe er stadig i vælten,« siger Anne Glad, der mener, at udstyr til at komme i gang med at gære sin egen mad vil være en oplagt pakke under træet til familiens far.

Han vil også blive glad for en bog om rom (altså drikken) og noget grej til mountainbiken eller raceren.

helmig

Helmig til mor

Til moren i husstanden foreslår Anne Glad interviewbogen ’Helmig og kærligheden’, hvor den folkekære sanger med fornavnet Thomas fortæller om musik, inspirationskilder og arbejdsprocesser.

Læs interviewet med Helmig i forbindelse med lanceringen af bogen: Børnene syntes, vi var idioter

»Far kan smuglæse efterfølgende,« lyder det fra trendforskeren, der også foreslår bageudstyr fra Mette Blomsterberg eller lyshuse fra Kähler som et bud på et oplagt hit hos mor.
Generelt ser Anne Glad julen anno 2015 som en tilbagevenden til det mere normale efter nogle år i krisens tegn. Det betyder dog ikke, at der ikke stadig vil være familier, der helt fravælger gaverne til hinanden.

»Nogle flygter til Thailand, andre sørger for, at hjemløse eller flygtninge får en god juleoplevelse – religion eller ej – så ungerne kan lære, at ikke alle har det lige så let som os.«

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes