Oplevelser i byen
Nyheder, debat og guides fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Kvinder bremser mænds sexdrømme – det kan du gøre for at udleve dem

Flere mænd end kvinder fantaserer om at prøve noget seksuelt, som deres partner ikke har lyst til.

Flere mænd end kvinder fantaserer om at prøve noget seksuelt, som deres partner ikke har lyst til.

Swingerklub, analsex, rollespil, lak og læder eller en trekant. Sådan lyder sexologernes bud på, hvilke seksuelle ønsker danske mænd har, som deres partnere ikke går med til.
Ifølge en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Søndagsavisen, har 28 procent af danske mænd, der er gift eller samboende med deres partner, ønsker om at prøve seksuelle ting, som partneren ikke ønsker.

Mere eller mindre porno? 5 grunde til at du ikke får nok god sex

For kvinder gælder det kun 7 procent. Det er svært at sige, hvad kønsforskellen præcist handler om, siger sexolog hos Websexolog.dk Maj Wismann.

»Det kan godt være, at mændene ikke har spurgt deres partnere, om de vil prøve det, de går og ønsker. Nogle frygter måske, at partneren vil sige ‘føj, hvor er du klam’, og så afholder det dem fra at spørge. Det kan også være, at mænd har en bedre sexfantasi end kvinder – måske fordi de surfer mere efter sex og erotik på nettet og finder inspiration,« siger hun.

Er du klar til et åbent forhold?

sex-kinky

Flere kvinder vil prøve mere
Læge og klinisk sexolog Jesper Bay-Hansen mener, at det også handler om andet end sex:

»Hvis man graver et spadestik dybere, kan det være, at nogle savner mere kærlighed, opmærksomhed og anerkendelse. Nogle mænd har et ønske om at gå i swingerklub, og det kan også dække over, at de ikke føler, de får nok fysisk kontakt derhjemme.«

Frit fald, sex og ekskærester: Det betyder dine drømme

Som sexolog ser Jesper Bay-Hansen også eksempler på, at det er kvinden, der er mest eksperimenterende, og manden, der hiver i bremsen.

»Vores kønsroller nærmer sig hinanden i disse år. Jeg ser flere kvinder i dag end tidligere, der vil prøve mere end deres mænd, eller som har lyst til at have sex ved siden af forholdet,« siger han og tilføjer, at der i næsten alle parforhold er en, der vil mere end den anden.

Maj Wismann understreger, at man ikke kan forvente at få alle sine ønsker opfyldt i et forhold.

»Man må aldrig stille ultimative krav, der får partneren til at gå på kompromis, for det er meget usundt at overskride sine grænser. Hvis man pludselig befinder sig i en swingerklub uden at ville det, kan det være meget ødelæggende. Man må ikke tro, at fordi man er i et forhold, skal man imødekomme alle partnerens fantasier,« siger hun.

Lever i åbent forhold: »Det er fedt at have flere partnere«

Hvad gør man, hvis den ene vil mere?
Sexolog og parterapeut Maj Wismann giver her fire rådHvis den ene synes, at sexlivet er lidt kedeligt, er det begges ansvar. Det betyder ikke, at man skal gøre noget, man ikke har lyst til, men at man sammen skal finde en løsning, der passer begge.
Man er nødt til at tage dialogen, selvom det måske er ubehageligt, eller man ikke har lyst. Ligesom at det er o.k. at sige nej, er det o.k. at ønske noget. Pas meget på med ikke at gøre den andens lyst ulækker eller klam.
Lyt, og vær nysgerrig, selvom din partners ønske om eksempelvis en swingerklub slet ikke er dig. Spørg ind til, hvad der tænder din partner ved det. At være sammen med andre? At se på andre? At blive set? Måske kan I finde på noget andet, hvor nogle af ønskerne bliver opfyldt på en måde, I begge har lyst til.
Husk, at et parforhold ikke handler om at få alle sine ønsker 100 procent opfyldt. Pres ikke den anden til noget, vedkommende ikke har lyst til, og overskrid ikke dine egne grænser.

 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes