Sådan kommer du godt igennem en skilsmisse

Det er højsæson for skilsmisser.

Det er højsæson for skilsmisser.

Der er to højsæsoner for skilsmisser: august og januar, altså efter sommer- og juleferien. Hvis forholdet har skrantet, håber vi, at den glade familietid med ferie og fridage kan bringe os sammen igen, og at vi nu kan finde tilbage til glæden ved hinanden og ved at være sammen som en familie.

Lykkes det ikke, har vi lettere ved at kaste håndklædet i ringen på disse tidspunkter end ellers. For kan vi ikke få det her til at lykkes, hvordan skal vi så få vores liv til at lykkes?

Cecilie Beck om sin skilsmisse: Man tror, at verden går under

Og netop ferier er tider, hvor vores forventninger er høje. Tårnhøje endda. Der er pres på os som forældre og par, fordi der er meget, der skal nås, og alt for lidt tid. Så for mange par afsluttes ferier med knuste hjerter for både voksne og børn.

6 tips til en lettere skilsmisse

1 Lad være med at trække skilsmissen i langdrag, når beslutningen først er taget.
2. Få styr på praktikken hurtigst muligt: hvem bliver boende, hvem flytter og hvornår?
3. Tal med børnene sammen, og forklar dem, at det ikke handler om dem, og at skilsmissen ikke er deres skyld.
4. Vær ærlig over for børnene, men kun til en vis grænse. De har krav på svar, men ikke på at få alt at vide. Har der for eksempel været utroskab, er det nok at fortælle dem, at mor og far ikke længere kan være kærester.

Selvom man stadig har begge sine forældre, kan en skilsmisse være en stor sorg for et barn. Se 10 gode råd til at tackle børn i sorg på udeoghjemme.dk

5. Hold al dårlig snak om den anden forælder uden for børnenes hørevidde. Tag det sammen med veninden. Tal udelukkende pænt om den anden, når børnene er til stede, uanset hvor vred du er.
6. Få hjælp hurtigst muligt, hvis I ikke selv kan få aftaler om deling af bo og børn på plads. Kontakt statsforvaltningen eller en advokat. Advokater betyder ikke nødvendigvis, at det bliver en krig.

Derfor skal du kramme meget mere. Læs hvorfor her

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.