Ser du en kanin eller en and? Det siger svaret om din hjerne

Optisk illusion: Ser du en and eller en kanin på billedet?

Optisk illusion: Ser du en and eller en kanin på billedet?

 Ser du en kanin eller en and på illustrationen foroven? Det kan fortælle en del om din hjerne.
Tegningen blev første gang bragt helt tilbage i 1892 med navnet  “Kaninchen und Ente” (Kaninen og Anden). Men hvad siger disse to dyr som om vores hjerner?
Et hold forskere ledet af Richard Wiseman brugte tilbage i 2011 tegningen af kaninen og anden i et forskningsprojekt, der skulle teste menneskers kreative evner. Her kom forskerne frem til, at der var en direkte forbindelse mellem testpersonernes evne til at skifte mellem at se kaninen og anden og hvor kreative de var. Var man hurtigt i stand til at skifte mellem at se en kanin og en and var det ifølge forskerne et vidne om en kreativ hjerne.
Formodentligt skulle børn, der har set billedet omkring påske, også have været mere tilbøjelige til at se en kanin, mens de så en and, hvis de billedet i oktober. Det betyder, at billedet kan fortælle noget om den sammenhæng man ser billedet i og dermed, hvordan hjernen er påvirket.
Hvad ser du?

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.