Hvornår er det OK at tage mobilen frem?

Vi kender det alle: Folk, der tager deres smartphone frem, når man sidder midt i et middagsselskab. De skal lige tjekke facebook eller lave en kvik opdatering eller måske sende et tweet eller lægge et billede på Instagram.

Det er ikke til at komme udenom, det er bare ret uhøfligt. Og når det kommer til stykket, kan de fleste af os nok heller ikke selv sige os fri for, at have gjort det mere end en gang. Men hvad kan man egentlig tillade sig, og hvad kan man ikke?

Få en markant bedre dag – det kræver kun en lille ting

Kan man tage mad-selfies til et middagsselskab?
– Du kan godt tage et billede af maden, men sørg for at gøre det rigtigt fra start. Det vil sige spørg din værtinde. Du kan sige ’Camilla maden ser fantastisk ud, må jeg lige tage et billede af den, inden vi spiser?’ Når du har gjort det, så skal du lægge telefonen væk, siger etiketteekspert Jodi R.R. Smith til Huffington Post.

Er du en pleaser? Disse ting kendetegner dig

Kan man tillade sig at sende SMS’er, når man er til en privatfest?
– Telefonen er ikke et elektronisk beskyttelsestæppe. Man bør have sin telefon langt væk, når man er til en privatfest. Når man er ude, bør man være optaget af, hvad der sker omkring en, og de mennesker man er sammen med. Det bedste er faktisk at slukke telefonen, inden du går ind til festen, så kan du have hele din interesse rettet mod den fest, du er inviteret til, siger Smith.

Derfor er vi så grove på facebook. Læs mere på femina.dk

Kan jeg gå ind i et andet rum for at tjekke min telefon?
– Den eneste høflige måde, at tjekke din telefon, når du for eksempel er inviteret til middag, er at gå ind i et andet rum for at tjekke den. Men det skal gøres ordentligt. Den gyldne regel siger, at du kan tjekke den én gang hver anden time. Du vil jo nødig have, at folk tror, du har en eller anden social fobi, fordi du hele tiden er nødt til at forlade bordet, forklarer Smith.

Kan jeg opdatere min status på facebook, når jeg er til fest?
Du er til en fest, og du har fantastisk aften, så hvorfor ikke lige skrive det på facebook?

– Her skal du virkelig være forsigtig. For der kan være mennesker, som ellers både er i din og værtens omgangskreds, der ikke er blevet inviteret. Det er måske mennesker, der i den grad vil undre sig over, hvorfor de ikke er blevet inviteret. Når du laver en ny status, mens du er til festen, risikerer du at såre nogle mennesker unødigt. Hvis du føler, at du må lave en status, så vent i det mindste til festen eller middagsselskabet er forbi, opfordrer Smith.

Oplevelser i byen
Nyheder, debat og guides fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes