Mor er den foretrukne sparringspartner

Unge kvinder søger ofte råd om uddannelse og karriere hos deres mor.

Unge kvinder søger ofte råd om uddannelse og karriere hos deres mor.

Når unge gør sig overvejelser om deres uddannelse eller karriere, kommer mor ind på en klar førsteplads over, hvem de hiver fat i.

Det viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget blandt 1.012 danskere mellem 18 og 30 år for organisationen Lederne, skriver organisationen i deres nyhedsbrev.

Ledelsesrådgiver hos Lederne Michael Uhrenholt mener, at undersøgelsen afspejler, at kønsrollemønstret ikke har forandret sig i mange af de danske hjem.

»Når mor er den foretrukne at tale både uddannelse og karriereovervejelser med, er det givetvis et udtryk for, at moren i mange familier fortsat er den samlende person og nok også den af forældrene, som flest af de unge oplever, viser mest forståelse og empati,« forklarer han i nyhedsbrevet.

Gode råd om valg af uddannelse – til både forældre og unge

Mænd har mindre behov
Undersøgelsen viser, at det er de unge kvinder, der sikrer, at mor bliver placeret øverst på skamlen, da de i markant højere grad end de unge mænd bruger deres mor som sparringspartner, mens de unge mænd bruger begge forældre.

Michael Uhrenholt mener, at det er værd at bemærke, at der generelt er et større behov hos kvinderne for at søge sparring og rådgivning om uddannelse og karriere.

»Meget symptomatisk har markant flere unge mænd end kvinder slet ikke haft behov for at tale med nogen om hverken deres uddannelse eller karriereovervejelser. Det samme mønster ser vi blandt ledere. Markant flere kvindelige end mandlige ledere søger rådgivning om eksempelvis lederkarrieren og trivsel,« forklarer han i nyhedsbrevet.

Her er uddannelserne, der bliver brug for i fremtiden

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.