Du bør kunne din mands kaffevaner udenad

En undersøgelse  offentliggjort i tidsskriftet Journal of Couple and Relationship Therapy viser, at et af de vigtigste parametre for et solidt parforhold er, at vi kender hinanden ud og ind. Det skriver Womenshealthmag.com.

Forskerholdet, der bl.a. bestod af Robert Epstein, seniorforsker i psykologi ved American Institute for Behavioral Research and Technology, kendte allerede inden undersøgelsens begyndelse til nogle af de vigtigste faktorer, når det kommer til et sundt parforhold.

Deres intention var derfor at kortlægge hvilke faktorer, der spiller den største rolle for forholdet.

Dette ville mænd ønske, at kvinder forstod

Det vi skal være bedst til
Undersøgelsen blev foretaget blandt 2.201 deltagere, og selvom førstepladsen, god kommunikation, ikke kom som nogen overraskelse for forskerne, så kom det alligevel bag på dem, at vores viden om hinandens personlige præferencer samt vores færdigheder i livet kom ind på en anden- og tredjeplads.

Det betyder, at dette overskygger både kærlighed, sex, stresshåndtering og konfliktløsning mellem de to partnere.

Ifølge Robert Epstein selv kan forklaringen være, at det kan skabe et stærkere bånd mellem parterne, hvis de kender hinanden indgående. Den teori bakker psykolog og parterapeut Diana Kirschner op omkring.

Sådan ødelægger stress dit sexliv

– For at hjælpe nogen med at vokse som mennesker, så skal du forstå dem: vide hvad deres drømme er, kende deres frygt og forstå, hvad deres daglige liv handler om, siger Diana Kirschner til Womenshealthmag.com.

Vi skal evne livets udfordringer

Når det kommer til livsfærdigheder, så giver Diana Kirschner eksempler som, hvor gode vi er til vores job, hvor gode vi er til at styre økonomi, og hvor gode vi er til at ordne praktiske gøremål i hjemmet.

Hun forklarer, at hvis en af parterne mangler livsfærdigheder, så kan det give store konflikter i et forhold.

Du er mest ulykkelig i 40’erne

Hvis du føler, at du godt kunne lære din mand bedre at kende på visse områder, eller at det kunne gøre jeres forhold bedre, hvis du fik styr på din økonomi, så er det heldigvis muligt at rette op, siger Diana Kirschner.

At lære din partner at kende handler i høj grad om at lytte, mens det, hvad livsfærdighederne angår, godt kan være nødvendigt at søge professionel hjælp.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes
1