Overraskende grunde til utroskab

Der er dobbelt så stor sandsynlighed for, at kvinder er utro, hvis deres parforhold går dårligt. Og sandsynligheden er tre gange så høj, hvis der er seksuelle problemer i forholdet.

Hos mænd er risikoen, for at de er utro, højere, hvis de har præstationsangst i forhold til at have sex og har let til at blive seksuelt ophidset.

Det viser forskning, som har været publiceret i tidsskriftet Archives of Sexual Behaviour, og som er foretaget på University of Guelph.

Utroskab: Her er 4 faresignaler, der ofte opstår inden utroskab – se dem på femina.dk

Personlighed spillede stor rolle
Det er det første studie, der kigger på, hvordan demografi, personlige faktorer og seksuelle forhold påvirker utroskab.

I undersøgelsen deltog 506 mænd og 412 kvinder, som alle var i monogame forhold, der havde varet mellem tre måneder og 43 år.

De blev målt på en række faktorer og personlighedstræk, og konklusionen var, at personlighedstræk – særligt for mænd – var mere afgørende i forhold til utroskab sammenlignet med forskellige demografiske forhold såsom religion.

Sebastian Klein: Jeg sagde til min kone, at hun skulle finde en ny mand – læs hans historie på femina.dk

Mange faktorer spiller ind
For mænd spiller særligt usikkerhed en rolle.

– De leder måske efter risikofyldte situationer, så de bliver ophidset. Eller måske vælger de at have sex med en anden partner, fordi de let kan slippe ud af det, hvis det går dårligt, og de er fri for at se personen igen, forklarer Robin Milhausen, der er professor ved University og Guelph, ifølge ScienceDaily.

Forskeren fraråder, at man overfortolker resultaterne, fordi de bakker op om visse stereotyper, og der kan være mange andre faktorer, der spiller ind.

Læs på femina.dk om 10 tegn på, at din partner er utro

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.