Ekspert advarer: Ny Snapchat-app er uegnet for børn

Gennem appen Yolo kan man dele sine Snapchat-billeder, og så kan vennerne kommentere anonymt på dem i modsætning til almindelig Snapchat.

Flere udenlandske medier har beskrevet, hvordan det kan få børn og unge til at skrive ubehagelige beskeder til hinanden.

Politiet advarer børn og forældre: Fænomen tilbage på sociale medier – og bagmændene har onde hensigter

Ifølge en ekspert er der stor risiko for, at også danske børn og unge bliver udsat for det. Han kalder derfor Yolo uegnet for børn.

– Det er en bekymring, at denne app, som giver mulighed for anonyme kommentarer og beskeder er låst til børn og unges foretrukne kommunikationsredskab. Den kan hurtigt blive udbredt. Appen kan være en nemmere vej til mobning, og mobning kan hurtigt sprede sig, fordi Snapchat er så kolossalt for børn og unge i dag, fortæller Jonas Ravn fra Center for Digital Pædagogik, til Folkeskolen.dk

Guide: Sådan børnesikrer du let en tablet

Appen kan dog også bruges til gode ting, men det kræver, at forældrene kommer på banen. De skal engagere sig og tale med deres børn om, hvordan man opfører sig ordentligt på nettet, mener Jonas Ravn.

Han vurderer, at den meste kommunikation på anonyme platforme er positiv. Dog glemmer nogle børn og unge, at politiet i sidste ende kan blive involveret i de ting, de skriver. Det foregår nemlig sjældent helt anonymt.

Ekspert: Sådan klæder I barnet på til at træde ind i den digitale verden

Vil du spare penge på musik-streaming? Mobilabonnement.dk viser dig, hvordan du får Tidal til kun 12 kr. – helt lovligt 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.