Skiferie i Østrig: Dejlige oplevelser i den hvide verden

Tag på skiferie i Østrig.

Tag på skiferie i Østrig.

Wagrain-Kleinarl: Førsteklasses underholdning uden for pisterne

Det er ikke bare på pisterne, der sker noget i Wagrain-Kleinarl, og vinteren igennem byder kalenderen på et overflødighedshorn af sjove og spektakulære arrangementer. I den underholdende afdeling kan vinterens gæster glæde sig til, at det årlige Ski Nostalgie-arrangement løber af stablen. Tidligere professionelle skiløbere stiller op til konkurrence klædt i originale vintage-dragter, mens de suser ned over pisterne som i gamle dage, og det foregår naturligvis på træski, der i enkelte tilfælde ikke har stålkanter. Men deltagernes færdigheder er imponerende, og arrangementet er med lige dele show og sport utrolig underholdende at overvære.

I den mere sportslige afdeling venter events i både snefodbold samt snevolleyball. Når den prestigefyldte Snow Vollyball Tour besøger området, vil nogle af verdens bedste spillere vise deres kunnen. Sidste sæson kunne man blandt andet se de lettiske medaljevindere fra OL i beach volley udfolde sig på banen, der er anlagt i 2.000 meters højde. Modsat beach volley, hvor beklædningen er yderst sparsom, er deltagerne i snevolley klædt godt på, men der venter alligevel tilskuerne en medrivende oplevelse.

Læs mere på: www.wagrain-kleinarl.at

Ski amadé: Ikke for gæster med højdeskræk

Har man en forkærlighed for højder og nyder det lille gys, det giver, at kigge ned i en svimlende afgrund, er skiområdet ved Schladming–Dachstein det helt rigtige sted. Regionen er en del af Østrigs største skiområde Ski amadé, som består af 25 skiområder, 760 kilometer pister og 270 lifter som man kan opleve på samme liftkort.

Start med at stige om bord i Panorama Gondel, hvor siderne, der er lavet i glas, giver uhindret udsigt til det smukke bjergpanorama hele vejen mod toppen. Er man rigtig eventyrlysten, kan man klatre op på taget af liften, hvor der er monteret en udendørs udsigtsplatform. Her fornemmes højden, vinden og klipperne fra første parket, men der er rift om pladserne, for der kan højst være ti personer af gangen på platformen.

Når liften kommer op, er højde-eventyret langt fra slut. Umiddelbart ved siden af panorama-gondolens topstation har man anlagt en udsigtsplatform med en fantastisk udsigt. Direkte under platformen laver Hunerkogel-bjergets side et 250 meter lodret drop, inden klipperne langt nede begynder at flade ud, og Dachstein Sky Walk betegnes som den mest spektakulære udsigtsplatform i Alperne

Har man trang til endnu flere højde-gys, finder man også Østrigs højst beliggende hængebro i området. Broen, der er 100 meter lang og går ud over en dyb kløft, har et let og elegant udseende, men den kan klare store mængder sne samt meget stærke vindstød.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(Foto: Colourbox)

Silberregion Karwendel: Skiferie uden stress

De fem forskellige skiområder, som man finder i Silberregion Karwendel, garanterer den perfekte skiferie for enhver, som kommer for at slappe af og nyde skiferien i en stressfri atmosfære. Liftkøer er en sjældenhed, og terrænet særdeles ukompliceret og børnevenligt. Derfor foretrækker mange seniorer og børnefamilier den ro, som kendetegner et ophold i Karwendel. Overalt i terrænet finder man skihytter, hvorfra man kan nyde bjergpanoramaet over en god frokost.

Familier, som besøger området i perioden 19. december til 22. marts, kan sende børn mellem fire og tolv år på gratis skikursus. Dette varer seks dage, og under kurset skal der ikke betales for at benytte begynderliftene. Resten af familien kan i mellemtiden nyde godt af de rabatter, der gives på liftkort.

Seniorer, der har passeret de 50 år, forkæles også. Booker man et ophold af mindst fem dages varighed i januar eller marts, kan man deltage i et gratis skikursus, og under kurset følger gratis liftkort med. Ligesom børnefamilier kan også seniorer benytte sig af områdets fordelagtige rabatordninger på både skileje og liftkort.

I Silberregion Karwendel har man alle muligheder for en afslappet skiferie, og så gør det heller ikke noget, at priserne er særdeles overkommelige.

Find mere info på www.silberregion-karwendel.com

Artiklen bringes i samarbejde med Østrigs Turistbureau.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.