Derfor smager din flymad af luft – mens din flyversjus er bedre

Det er de færreste, der oplever, at tænderne løber i vand, når stewardessen placer madbakken foran dem

Det er de færreste, der oplever, at tænderne løber i vand, når stewardessen placer madbakken foran dem

Man er ikke ligefrem i den syvende himmel, når man smager maden på en flyvetur. Og det er der en god grund til.

Ifølge flyselskabet Singapore Airlines blokerer høje lyde for god smag. Lydene kan simpelthen blokere for vores evne til at smage sødt og surt.

Samtidig bliver den salte smag reduceret med op til 15 procent, fordi trykket i kabinen også påvirker smagsløgene.

Umami, der sammen med surt, salt, sødt og bittert udgør de fem smage, som tungen er i stand til at sanse, er den eneste smag, som er immun over for flystøj. Det mener professor Charles Spence, der er en af verdens førende smagsforskere.

Det forklarer, hvorfor så mange holder af at drikke en bloody Mary med umami-smag i højere luftlag.

Larm og lufttryk er dog ikke de eneste skurke, for maden er også sjældent nylavet. Den tilberedes flere timer før afrejse.

Smagen skal nu højnes, og derfor deltager fire danske toprestauranter som Kiin Kiin og Dragsholm Slot i en konkurrence om at levere fremtidens gourmetmad til flyveturen.

Vinderens nyudviklede mad serveres på Singapore Airlines’ flyvninger fra januar 2016 på ruten København-Singapore.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.