Her er de 10 bedste skisteder i Norden

Idre har gode forhold for børn, men er samtidig stedet for den stejleste piste i Skandinavien, Chocken, så her er noget for alle aldre og niveauer.

Idre har gode forhold for børn, men er samtidig stedet for den stejleste piste i Skandinavien, Chocken, så her er noget for alle aldre og niveauer.

Sne, slud og frost. Vinteren sprang os alligevel ikke over i år. Men måske har de sidste ugers lave temperaturer givet dig lyst til at klikke et par velsmurte ski fast under fødderne og suse ned ad bjergsiderne. I så fald skulle du overveje at blive under de nordlige himmelstrøg.

Ferieliv.dk bringer her rejsesøgemaskinens momondo.dk top 10-liste med anbefalinger til fabelagtige skisteder i Norden:

10

10. Riksgränsen – Sverige
Riksgränsen er det nordligste skisportssted i Sverige. Det ligger ca. 200 km nord for polarcirklen i den svenske del af Lapland – Europas sidste vildmark. Du kan nærmest opdage nyt land, mens du er der, og hvis du planlægger dagen rigtigt, kan du køre på pisterne ved midnat under de bølgende farvebånd fra nordlyset.

Der er for mørkt til at stå på ski i december og januar, så sæsonen er kort, og erfarne skiløbere kan hurtigt suse gennem det begrænsede antal pister. Til gengæld er der offpistemuligheder i massevis for dem, der har mod på eventyr. Og du kommer til at stå på toppen af verden. Bogstaveligt talt.

9

9. Trysil – Norge
Trysil er det største skiområde i Norge med mere end 30 lifter og 60 nedfarter og byder på en velsmurt skioplevelse. Dog er prisen for de mange perfekte løjper en dyr adgangsbillet. Det meste skiløb foregår neden for trægrænsen, men hvis du udfordrer den knæhøje puddersne og tager højere op, er du sikret en misundel-sesværdig selfie.

Top 10: Her får du mest skiferie for pengene

8

8. Ylläs – Finland
Ylläs ligger langt mod nord og er det næststørste skisportssted i finsk Lapland samt Finlands højest beliggende skifjeld med lifter. Området har mange pister og 330 km langrendsløjper. Desuden er der mulighed for offpisteture i granskov, marsk, taiga og tundra, ligesom der er gode chancer for at se både nordlys og rensdyr – sidstnævnte enten på pisterne eller stegt i smør på en af de hyggeligt belyste restauranter.

7

7. Idre – Sverige
Sveriges sydlige skønhed tilbyder skiløb i alle fire kompasretninger, så der altid er en mulighed for at løbe i solen eller finde læ for kolde vindpust. Området har gode forhold for børn, men er samtidig stedet for den stejleste piste i Skandinavien: ”Chocken” hælder hele 46 grader og garanterer dermed, at der også er udfordringer for de voksne og mere erfarne skientusiaster.

Sådan holder du skiferie uden ski

6

6. Geilo – Norge
Geilo ligger i det sydlige Norge omtrent midtvejs mellem Oslo og Bergen. Pisterne er brede og velfriserede, og området er børnevenligt – her er der plads til alle. Der er aftenprojektører på bakkerne, og blødt om bjergets fod ligger nationalparkerne Hardangervidda og Hallingskarvet. Det er bare at sætte i frigear og nyde turen.

5

5. Levi – Finland
Levi ligger cirka 170 km nord for polarcirklen i den finske del af Lapland. Det er det største skisportssted i Finland – med over 40 pister og næsten 30 skilifter. Her er pisterne korte, og skyerne falder ofte tæt ned over terrænet og sænker både sigtbarhed og temperaturer. At stå på ski under de forhold skaber venskaber øjeblikkeligt, og sidst på aftenen kan du snakke om strabadserne over lidt varm bærsaft i træhytterne, spille brætspil med andre familier eller slappe af på et af områdets lokale ishoteller.

4

4. Åre – Sverige
Åre er en sikker vinder blandt nybegyndere på pisterne. Her kan man grave sig gennem ishuler, køre i hundeslæde og varme sig på velsmagende gryderetter, når benene bliver ømme, og det er tid til en skipause. Og så balancerer Sveriges højest beliggende café på toppen af Åreskutan – som et kirsebær på en urørt flødeskumstop.

Skiferie i Østrig: Dejlige oplevelser i den hvide verden

3

3. Hemsedal – Norge
Hemsedal er også kendt som ”Skandinaviens Alper”. Med 49 pister og 20 skilifter, 250 km langrendsløjper både i skoven og på fjeldet foruden mere end 20 forskel-lige cafeer og restauranter samt flere natklubber er der noget for enhver smag, hvad enten du er i humør til udfordringer på bjergsiderne eller afterski, dans og livemusik i landsbyen.

2

2. Himos – Finland
Himos er skiløbernes svar på minigolf. Her er de sydfinlandske pister korte, og bakkerne er små bump, hvilket gør dem velegnede til selvsikre skimestre eller snowboardere. Men der er også meget andet at komme efter. Du kan svømme i den frosne sø og tage en snebrydekamp, teste dine bowlingfærdigheder på et iset underlag med en curlingdyst, eller tage børnene med på elgsafari. Himos er et bevis på, at gode ting nogle gange kommer i små og nemt tilgængelige pakker.

1

1. Sälen – Sverige
Sälen er det største alpine skisportssted i Nordeuropa. Det består af fire forskellige skiområder med over 100 løjper tilsammen – i alle retninger. Så der er rig mulighed for variation selv på en lang skiferie. Her er mange børnefamilier og så nydeligt og pænt, at man næsten forventer at se pressefolder i sneen.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.