Skal du på ferie? Så vær opmærksom på denne farlige cocktail

Alkohol gør din hud mere sensitiv overfor lys og drikker du, imens du solbader, vil din krop automatisk tage flere UV-stråler ind.

Alkohol gør din hud mere sensitiv overfor lys og drikker du, imens du solbader, vil din krop automatisk tage flere UV-stråler ind.

For de fleste danskere er en ferietur til Thailand lig med masser af slikken sol og drikken drinks, og dette må meget gerne forgå samtidig. Og det er da også opskriften på total afslapning, men ifølge The Telegraph viser nye undersøgelser, at du skal være lidt varsom med at dyrke både alkohol og solbadning samtidig.

Vil du gerne nyde en drink på ferien og stadig holde dig tynd, så tjek ud på udeoghjemme.dk hvor mange kalorier, der er i hvilken alkohol

En sensitiv hud
Alkohol gør din hud mere sensitiv overfor lys og drikker du, imens du solbader, vil din krop automatisk tage flere UV-stråler ind, viser forskning lavet af flere Europæiske institutioner blandt andet Karolinska Institut i Sverige og Monza Universitet i Italien og publiceret i British Journal of Dematology.

Forskningen viser, at drikker du et glas vin om dagen i solen, forhøjer du formentlig din risiko for at få kræftformen Melanoma med 20 procent. Og drikker du mere end fire glas, forhøjer du risikoen til 55 procent.

Og hvis du så samtidig sidder og hygger dig, er lidt småfuld i godt selskab, er risikoen for at glemme solcreme også endnu større, advarer forskerne.

D-vitamin har vi alle brug for, så tjek fire gode råd til at få dem på udeoghjemme.dk

Doktor Eva Negri, en af forskerne bag studiet, siger:

-Vi ved, at når folk drikker alkohol og udsættes for UV-stråling, så kan det ændre kroppens evne til at reagere med en normal immunrespons. Det kan føre til celleskader og efterfølgende forårsage at der dannes huskræft.

Hun håber desuden, at undersøgelsen kan få folk til at beskytte sig bedre i solen. Det er ikke sikkert, det får folk til at holde op med at nyde en drink ved poolen, men så i hvert fald giver endnu en påmindelse om at bruge rigeligt med høj-faktor solcreme.

Ingen grund til panik
Professor Chris Bunker, præsident hos British Association of Dermatologists, støtter op om resultaterne og kommenterer:

-Vi har alle set folk på ferie blive overrumplet den første dag og ende med at være rød som en hummer og tummelumsk i hovedet. Det er ikke en god kombination. Det er jo ikke ualmindeligt at få nogle drinks, imens du er på ferie eller griller, men vi vil opfordre folk til at være forsigtige og sikre, at huden er beskyttet og netop denne forskning giver endnu en god grund til at gøre det.

Skal du ikke på ferie, så få gode råd på udeoghjemme.dk til at få energien igen

Det britiske institut for kræft-research mener nu, at man ikke skal tage det med alkohol for bogstaveligt. Det er vigtigt at beskytte sig i solen, uanset om du drikker alkohol eller ej.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.