5 gode grunde til at du skal rejse mere

Man lærer at leve i nuet, når man rejser.

Man lærer at leve i nuet, når man rejser.

Næsten alle elsker at rejse og opleve nye ting. Men tænker vi også altid over, hvad det at rejse gør ved os som personer?

1. Man bliver mere åbensindet 
Når man rejser, så vælger man for det meste også at forlade sin trygge bobbel. Man finder ud af, hvordan verden ser ud andre steder – og hvordan man opfører sig i forskellige kulturer.

I stedet for kun at spise havregryn til morgenmad, spiser man ris med karry. Man lærer at bukke for de ældste i samfundet, og ikke mindst lærer man at møde nye mennesker og kulturer med et åbent sind.

6 gode tips til at rejse med børn

2. Man forstår verden bedre

En ting er at se en dokumentar om fattigdom i Indien, eller hvordan De Røde Khmerer udslettede en generation. En anden ting er at se de fattige mennesker og snakke med dem, hvis familie blev halveret.

Man får en helt ny forståelse for, hvor anderledes livet kan være i andre lande og regioner. Og her kommer næste punkt i naturlig forlængelse.

Find den billigste flyrejse: 16 gode råd og ét bonustip

3. Lev i nuet
Selvom man møder fattige mennesker, så finder man også ud af, at man godt kan være lykkelig uden den nyeste smartphone eller det største fjernsyn.
Noget af den livsglæde smitter af, når man kan koble af fra det stressede arbejde og nyde en solnedgang. Og nogle lande har en meget afslappet tilgang til aftaler og tid, som vi måske ikke skal kopiere, men i hvert fald kan lære lidt af.
Oplevelser kommer til at betyde så meget mere end designertøj og renten på ens lån, når man rejser.
Australier rejser verden rundt for at drikke kaffe med alle sine Facebook-venner4. Man kan tilpasse sig
Ligesom man bliver mere åbensindet, så lærer man også at tilpasse sig. Små ting som manglende varmt vand og langsomt internet kommer hurtigt, mens andre aspekter kan være en længere proces.Det er disse kulturchok, der gør rejsende bedre til at tilpasse sig en lang række situationer, fordi man lærer at tænke og reagere i en fremmed situation.Uroligheder og usikkerhed får danskerne til at ændre sommer-rejsevaner

5. Man lærer
At tilpasse sig er kun en af de mange ting man lærer ved at rejse.

Hvis man snakker og kommer lokalbefolkningen ved,  bliver man også bedre til at kommunikere på tværs af kulturelle og sproglige grænser.

Man lærer at forhandle og man lærer at være lidt mere hård i filten, for det er man en gang imellem nødt til at være.

Længere rejser på egen hånd stiller også krav til ens planlægning og kunsten at overholde et budget – hvis man altså vil undgå at rejsen forkortes.

Man kan også som dansker se sig nødsaget til at skulle snakke med fremmede og rent faktisk finde ud af, at det kan være en meget givende ting at gøre.

At rejse er en af de mest naturlige måder at lære sig selv at kende og i processen også lære sig selv nye ting.
Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.