Dit valg af ferie afslører din personlighedstype

Er du til all-inclusive, eller skal du ud at vandre i bjerge? Eller måske bare slappe af i et sommerhus uden forstyrrelser i 14 dage?

Er du til all-inclusive, eller skal du ud at vandre i bjerge? Eller måske bare slappe af i et sommerhus uden forstyrrelser i 14 dage?

Er du typen, som altid foretrækker de stille stunder i familiens sommerhus? Eller hende, der insisterer på store forkromede pakkeløsninger med strand og hotel?

Til FEMINA fortæller livsstilsekspert Anne Glad om danskernes feriedrømme. Kan du finde dig selv i Anne Glads tre ferietyper?

Er du en pleaser? Så passer disse tre kendetegn sikkert på dig

Annes bud på 3 nye ferietrends

familie-ferie

– All inclusive ferie er den trygge og sikre ferieform, som især er blevet populært blandt børnefamilier og seniorer. Den moderne udgave af charterturen, hvor vi lægger ferien i hænderne på nogle arrangører. Vi skal ikke tænke på noget som helst, ikke tage stilling til en hel masse praktisk, vi får det hele serveret og alt er betalt up front, så vi risikerer heller ikke, at udgifterne løber løbsk undervejs. Det er et koncept, der giver tryghed, for det kan næsten ikke gå galt. Børnene kan få noget at spise, de kan lide, der er pool-område og andre børn at lege med, der bliver ikke kommunikeret på et sprog, vi ikke forstår osv.  Vi bliver holdt i hånden hele vejen, og det giver ro til at slappe helt af og bare nyde.

Ferien er ofte højsæson for skænderier i parforholdet. Læs på femina.dk, hvordan du undgår dem

Schweiz_Mount_matterhorn

– Naturen kalder på det moderne menneske. Flere og flere danskere, og det er både par, mandegrupper og børnefamilier, kaster sig ud i vandreturen som ferieform. Det være sig på Caminoen i Spanien, i de norske fjelde eller i Schweiz og Østrig. Nogle drister sig endda til lidt rappelling i bjergene, mens andre vender tilbage til kanoturen i Sverige eller Norge.  Naturferien kan også have et mere aktivt præg fx på mountainbike eller på hundeslæde i Grønland eller en tur i junglen under eksotiske himmelstrøg.  Men dybest set handler det om det samme – nemlig at vi vil have naturen helt tæt på. Dermed ikke sagt, at vi ikke kan kombinere naturoplevelsen med lidt luksus. Fx med god mad og vin og en lun seng undervejs.

Er der en person tæt på dig, som dræner dig? Sådan slipper du af med energityven i dit liv

– Slowcation dækker over en ferieform, hvor vi lægger vægt på at få sjælen med på rejsen. Ikke noget med at stresse rundt, for på slowcation handler det om at sætte tiden i stå. Det kan vi så vælge at gøre på mange måder.  Det kan være, at vi helt trækker stikket, pakker bilen og tager i sommerhus i Danmark. Måske endda uden mobil og computer. Campingferien, som i en del år har været lidt ugleset, er også ved at vinde indpas igen. Det er især yngre trendsettere med små børn, der har taget den til sig – som en måde at opleve verden på i ro og mag. Så kan man tage det stille og roligt ned gennem Europa og slå sig ned på en rasteplads, hvis det er det, der er børnenes behov. Cykel- og vandreferier bliver også mere og mere populære, ligesom stadig flere tager toget, når de skal ud i verden. Igen handler det om at flytte sig fra A til B, men at gøre det langsomt og gerne uden at brænde en masse co2 af.

Anne Glad er strategisk direktør i reklamebureauet Envision, livsstilsekspert og kendt fra DR1 programmerne ”Kender du typen”.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.