Mest for feriepengene: Her er landene med de billigste fadøl og måltider

I Bulgarien skal man blot af med 8 kroner for en fadøl.

I Bulgarien skal man blot af med 8 kroner for en fadøl.

De fleste danskere kan godt lide at få sig en kold øl på sommerferien. Men hvor får du egentlig mest humle for skillingen? Det spørgsmål har rejseudbyderen Star Tour svaret på. I en pressemeddelelse skriver Star Tour i dag:

– Hvis man sætter feriekursen mod sydøst, får man både god mad og drikke for pengene i år. Lande som Tyrkiet, Kroatien og Bulgarien har længe kunnet udskænke fadøl til næsten ingen penge, og generelt er leveomkostningerne her meget lave, forklarer Nikolai Johnsen, der er pressechef for Star Tour.

Star Tour har kigget nærmere på en række af danskernes foretrukne sommerdestinationer og hvor billigt man får et måltid og en halv liter fadøl. Og både fadøl og måltid fås billigst i Bulgarie, hvor festdestination Sunny Beach presser priserne i bund for at tiltrække unge.

Dit valg af ferie afslører din personlighedstype

øl-rejse

 

Med en gennemsnitlig pris på knap 8 kroner for en halv liter fadøl lægger Bulgarien afgørende i spidsen, når det kommer til billige fadøld. Faktisk er øllen i Bulgarien halv pris af nummer to på listen, Kroation, hvor du skal af med omkring 16 kroner for en kold fadøl. Herefter bliver feltet noget tættere.

Men selv på listens dyreste destination, Sardinien, er der stadig et godt stykke vej til de danske ølpriser. På listens sidsteplads koster en fadøl gennemsnitligt 26 kr., hvilket stadig er en god sjat under danske priser.

Det skal du tjekke, inden du bestiller din ferie på nettet

måltid-rejse

Når det kommer til el måltid på en restaurant er listen næsten identisk med den foroven. Dog har Tyrkiet overhalet Kroatien og indtaget en delt førsteplads med Bulgarien, med blot 45 kr. for et enkelt ret mad på en simpel restaurant.

Nikolai Johnsen forklarer de lave priser i Tyrkiet med de manglende turister, der holder sig væk pga. konflikten i Syrien og Irak, som Tyrkiet er indblandet i:

– De tyrkiske restauratører er ramt lige som resten af landet på grund af manglende turister fra især Rusland, og det tvinger dem til at holde igen med priserne i år. Så hvis man finder den rigtige restaurant i Tyrkiet, er det nok her, man får mest kvalitet for pengene til denne års sommerferie, siger Nikolai Johnsen.

Rejser man til de andre lande på listen, skal man forvente at skulle af med 60-90 kr. på en almindelig restaurant. Og på Sardinien er vi næsten ved at ramme danske tilstande med en gennemsnitlig pris på over 120 kroner.

Skal du holde ferie i Spanien? Fra 1. juli skal du være opmærksom på dette

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.