Hvad pakker læger og sygeplejersker, når de skal på ferie? Få svaret her

Pakker danske overlæger og sygeplejersker altid hele medicinskabet?

Pakker danske overlæger og sygeplejersker altid hele medicinskabet?

Ofte kan det være en svær balancegang at gå. Skal man pakke hele førstehjælpskassen med armslynge og årepresse, eller er det nok med en flaske håndsprit og en pakke piller med dårlig mave?

Måske skal man kigge lidt mod det danske sundhedspersonale, for de må da om nogen vide, hvilke remedier, man risikerer at få brug for på ferien.

Læs her hvad danske overlæger og sygeplejersker fra Amager og Hvidovre Hospital altid pakker, når de skal ud at rejse. Det fortæller de i en pressemeddelelse fra Amager og Hvidovre Hospital.

Charlotte Wilken Jensen – ledende overlæge, Gynækologisk Afdeling (Hvidovre Hospital)
Jeg er lidt som Pelle fra Rasmus Klump (pelikanen red.) – jeg har det hele med. Plaster, pincet, antihistamin, antibiotika, piller mod diarre og smertestillende piller. Og så er jeg skadet af mit fag, så jeg har altid en creme med mod skedesvamp, for det kommer typisk, når det er varmt, og man sveder.

Klaus Børch – ledende overlæge, Børneafdelingen (Hvidovre Hospital)
Jeg har altid to former for antibiotika med: Ciproxin til alting under navlen og Ambicilin til alting over navlen. Lidelser under navlen kan fx være diarre eller urinvejsinfektioner. Over navlen kan det fx være halsbetændelse.

Her er 10 gyldne pakketips, du skal læse, inden du pakker kufferten

Rie Mikkelsen – hygiejnesygeplejerske (Hvidovre Hospital)
Jeg har sprit med – og ikke (kun) den slags man drikker. Jeg spritter mine hænder af 7-8 gange om dagen, når jeg er på ferie. Fx er der ikke altid ordentlige toiletfaciliteter. På flyet og på restauranter rører du ved den mad, du skal spise, så det er vigtigt at spritte af for at undgå at få dårlig mave. Og skulle man glemme at få det med, kan man heldigvis købe det i langt de fleste lande.

Jens Rasmussen – ledende overlæge, Akutklinik (Amager Hospital)
Jeg har ikke det store med. Lidt antibiotika og håndsprit, hvis jeg rejser til øde steder. Men ellers synes jeg, at man skal passe på med at blive for selvbehandlende. Vi kan godt stole på de lokale hospitalsansatte. De ved meget mere om, hvad der er i området, end vi gør – det kunne fx være hvis det er edderkoppebid eller noget lignende.

Læs den store test af kufferter på Testuniverset.dk

Helle Rabing – ledende oversygeplejerske, Medicinsk Afdeling (Glostrup Hospital)
Jeg er ikke typen, som slæber hele medicinskabet med på ferie. Det bliver højst til et par Wet Wipes til at holde hænderne rene med. Når mine børn skal til Roskilde Festival, får de altid en dunk håndsprit med, for der kan godt være meget beskidt.

Jesper Friis – anæstesisygeplejerske (Hvidovre Hospital)
Jeg har alt med: kanyler, sprøjter, plastre, forbindinger, armslynge, kompressionsforbindinger, Panodil, profener, Emlacreme (tryllecreme), håndsprit, engangshandsker, ventilationsmaske, klorhexidin, fucidinsalve (mod øjenbetændelse) og Probiotika (mod forstoppelse og diarre). Jeg har det hele i en pose, som jeg altid har med, når vi rejser. Man kan ordne utroligt meget med det kit. Det er rart at have, når man rejser med børn, som får myggestik, splinter i fingrene, hovedpine, opkast og feber. Jeg tror faktisk, jeg har brugt alt i posen på et eller andet tidspunkt.

Thomas Benfield – professor, Infektionsmedicinsk Afdeling (Hvidovre Hospital)
Jeg har stort set ikke noget med. Man kan jo som regel købe det, man har brug for, der hvor man skal hen. Jeg sørger dog altid for at være ordentligt vaccineret, inden jeg tager afsted. Den største risiko er faktisk børnesygdomme som mæslinger, røde hunde og fåresyge. I de fleste varme lande er de ikke så udbredte som i Danmark, og det er derfor ikke noget, man bliver vaccineret for. Det betyder, at der ofte er små epidemier i de lande, og børnesygdommene gør noget mere nas, når man er blevet voksen.

Det skal du gøre, hvis din kuffert er forsinket

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.