OL-tid: Dette SKAL du opleve i Rio

Rio de Janeiro er en enormt flot og spændende by.

Rio de Janeiro er en enormt flot og spændende by.

Brasiliens næststørste by, Rio de Janeiro, lægger grund til denne sommers Olympiske Lege, som er en begivenhed, mange danskere drømmer om at overvære på tætteste hold.

Det viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Danske Spil, for her svarer knap seks ud af ti danskere, at de gerne vil opleve OL “ringside”.

Hvis du er en af de heldige, der skal af sted til Brasilien, så lad dig inspirere af denne guide, som Danske Spil har udarbejdet. For ud over de mange sportsbegivenheder er der masser af seværdigheder, du ikke bør gå glip af.

Tjekliste: Det skal du huske at gøre i dit hjem, før du rejser på ferie

5 ting, du skal opleve i Rio:

1. Copacabana:
De kridhvide strande omkring Rio er blandt byens helt store trækplastre. Copacabana er et område med en af de mest kendte strande – ikke bare i Brasilien, men i hele verden. Copacabana-stranden er en fire kilometer lang strand ud mod Atlanterhavet med en strandpromenade fyldt med restauranter, hoteller og mennesker. Udover at være en dejlig strand, er Copacabana også et samlingspunkt for sport og kultur i Rio. Her vil du opleve lokale kunstnere sælge deres håndværk, mens indbyggerne samles om mere eller mindre organiserede sportsbegivenheder – lige fra fodbold til samba. Ipanema-stranden er dog også et besøg værd, og er kendt for at være den mere fashionable strand i Rio.

2. Jesusstatuen (Cristo Redentor):
Det er et must at se den 38 meter høje Kristus-figur, der hæver sig over Rio fra sin post på Corcovada-bjerget. Jesusstatuen er både et kristent symbol og Rios vartegn. Den kan ses fra alle distrikter omkring Rio og er uden tvivl Rios mest synlige vartegn. Corcovada-bjerget er 710 meter højt og er en del af Tijuca National Park. Bjerget blev i 2007 udnævnt til et af verdens nye syv vidundere. Udsigten fra bjerget er helt
eminent og vil feje benene væk under selv den mest rejsevante. Det er den polsk-franske skulptør Paul Landowski, der står bag Kristus-figuren, som blev indviet tilbage i 1931. Hvert år bliver monumentet besøgt af godt to millioner, så det er nødvendigt at bevæbne sig med tålmodighed, hvad enten du tager derop af den smalle landevej eller via jernbanen.

“Hvad gør jeg nu?” Lene havde købt rejsen, men så gik rejsebureauet konkurs

3. Pao de Acucar – sukkertoppen:
Et andet malerisk udsigtspunkt over Rio er bjerget, der på dansk kaldes Sukkertoppen. Bjerget er det første, man ser, hvis man kommer sejlende til Rio og er derfor også søfolkenes vartegn. Sukkertoppen er et af de bedste steder i Rio at se solnedgang, når solen på dramatisk vis forsvinder bag Jesusstatuen og Corcavado-bjerget. Den eneste måde at komme op på bjerget er via svævebane. Det er en god idé at købe en billet i forvejen, så du kan springe køen over. Efter du har besøgt bjerget, kan du køle ned på stranden Praia Vermelha, som ligger lige neden for Sukkertoppen.

4. Botanisk have:
Rio har en prangende botanisk have beliggende midt i Rio kun et stenkast fra søen Rodrigo de Fraitas. Haven er bogstavelig talt en fredelig oase og giver mulighed for en langsom slentretur og et pusterum fra det ellers så livlige Rio. Rios botaniske have er verdens største og kan bryste sig af mere end 8.000 forskellige plantearter fordelt over den 54 hektar store have. Du kan blandt andet se en helt fantastisk samling af orkideer eller slentre ned af havens palmeallé. Fuglelivet i haven er også helt unikt, og hvis du har gode øjne, kan du spotte omkring 140 fuglearter, der holder til i haven.

5. Morra da Conceição:
Rio er ikke kendt for at være god til at bevare sine historiske skatte. Derfor er det også endnu mere fantastisk at besøge Morra da Conceição, som på mirakuløs vis er undsluppet en større modernisering i modsætning til de fleste andre bydele i Rio. Kvarteret er derfor et af de mest historiske områder i Rio og gemmer på skatte som håndmalede fliser, smukt bevarede huse og kunst fra de lokale. Morra betyder bakke, og når du når til toppen af Morra da Conceição, vil du kunne nyde en unik udsigt over Rio. Og skulle du blive træt af at slentre i varmen, kan du gøre holdt på den lille bar Imaculada. Her kan du slukke tørsten samtidig med, at du betragter barens fine galleri for lokale kunstnere.

Tør du lave et af de her 10 geniale autosvar, inden du rejser på ferie?

5 tips når du besøger Rio
  1. Den nemmeste og billigste måde at komme rundt på er med undergrunden, som fungerer upåklageligt. Vælger du i stedet en taxa, er de blå og gule taxier de billigste.
  2. Bosæt dig enten ved området omkring Copacabana, i Glori eller Ipanema. Det er muligt at finde indkvartering til billige priser, men det kræver lidt knofedt. Ved længere ophold kan det også betale sig at leje en lejlighed.
  3. Prøv Brasiliens nationalret feijoada, som er en stuvning af sorte bønner, svinekød og tørret oksekød. Retten serveres sammen med ris, grøntsager og appelsinskiver og er helt sikkert et måltid værdigt.
  4. Nyd en caipihinha, som er lavet på Brasiliens nationalspiritus cachaça. Sukkerrørslikøren er blandet op med sukker, limejuice og is. Du kan få caipihinha på enhver bar – men drik ikke for mange, for den slår hårdt!
  5. Rio er ikke mere farlig end andre storbyer. Men undgå øde steder, mørke gader og byens slumkvarterer og lad være med at flashe bundter med pengesedler, smykker og ure. Der er ingen grund til unødigt at friste en sart sjæl.

Kilde: Danske spil

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.