Tag på skiferie uden at få lommesmerter

Ved ulykker på skiferien risikerer man at blive sendt hjem sengeliggende i et ambulancefly. Det er dyrt, hvis forsikringen ikke er i orden.

Ved ulykker på skiferien risikerer man at blive sendt hjem sengeliggende i et ambulancefly. Det er dyrt, hvis forsikringen ikke er i orden.

Hvert år kører en masse danskere på skiferie, men det er ikke alle, der kan tage bilen hjem igen.

Fra de mest populære skisportslande som Østrig, Frankrig og Italien havde GF Forsikring i 2016-skisæsonen i alt 30 hjemtransporter, hvoraf langt de fleste af skaderne var relateret til skiløb.

Det viser tal fra den nordiske alarmcentral SOS International, som blandt andet varetager hjemtransporter af tilskadekomne danskere.

Brevkassen: Skiferie blev pludselig billigere på dealsite efter køb – kan jeg gøre noget?

»Da det blå EU-sygesikringskort ikke dækker udgifter til hjemtransport, er et af de vigtigste råd til de mange skiglade danskere, at man skal huske rejseforsikringen til skiferien,« forklarer Riccardo Krogh Pescatori, kommunikationskonsulent ved GF Forsikring, i en pressemeddelelse.

»Risikoen for at komme til skade er høj, og er skaden så alvorlig, at det ender med en hjemtransport, kan det blive en dyr fornøjelse, hvis man har glemt rejseforsikringen. I værste fald kan en båretransport med ambulancefly løbe op i flere hundredtusinder kroner, og har man ingen rejseforsikring, er det kun én selv, der må til lommerne,« lyder det.

Test af uldundertøj: Det bedste til løbeturen og skiferien

Behov for udvidet dækning
Vær desuden opmærksom på, at en del forsikringsselskaber kræver en udvidet skidækning, hvis formålet med rejsen er at stå på ski.

Ud over at dække udgifter til en eventuel hjemtransport dækker en udvidet skirejsedækning blandt andet erstatningsrejse, erstatning for ødelagte rejsedøgn, erstatning for lejet skiudstyr og for liftkort i forbindelse med alpint skiløb, hvis man styrter på pisten og må tilbringe resten af ferien på krykker.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.