Når safari møder luksus

Foto: PR

Foto: PR

På en luksus drømmesafari til Kenya kommer man til at opleve nogle pragtfulde seværdigheder. I Rift Valley, stort set omkranset akacieskov, ligger den store ferskvandssø Lake Naivasha. I dette område finder man fugle i store mængder, blandet andet pelikaner, storke og afrikanske flodørne. På en sejltur på flode kan man opleve flodheste, og langs bredden kan man se aber og antiloper. Da søen nærmest ligger i 2 km’s højde, er her, til trods for et stort fiskeliv, for koldt til at der kan leve krokodiller. Mens man sejler ude på søen kan man endvidere se store arealer med gartnerier med eksempelvis grøntsager og roser samt de spøgelsesagtige træer inde ved bredden. Udover Naicasha er Lake Nakuru National Park ligeledes en del af Rift Valley. Parken huser blandt andet vortesvin, zebraer, løver og marekatte.

I det centrale højland ligger den smukke bjergkæde Aberdare, som når en højde på 3.000 meter. Her er en utrolig tæt skovvækst, hvorfor her er svært at navigere rundt i safaribiler. I stedet er der mulighed for at komme til at bo på trætophotel nær vandhuller, hvor eksempelvis elefanter og Colobusaber kommer for at drikke af vandet. I Mara North Conservancy kan man opleve de verdens berømte dyr i the big five. Dog er bestanden af næsehorn ganske lille, hvorfor de til tider ikke er lette at finde. Derudover lever her også giraffer, sjakaler, gazeller og hyæner, og med over 500 forskellige fuglearter, er der gode chancer for at se ørne, strudse og gribbe. Har man lyst, kan man også prøve en ballonflyvning og opleve den dugfriske savanne i nye højder.

En anden luksussafari kan opleves på det skønne Karen Blixen Camp. Ude på savanne i den vestlige del af Masai Mara National Reserve ligger denne camp helt ned til Mara-floden. Indkvarteringen foregår i luksus og rummelige kanvanstelte, hvorfra man kan holde øje med området. Her er god service, komfort og en atmosfære man ikke finder mange andre steder. Teltene ligger på en stor træplatform, som man kan gå ud på og nyde den imponerende udsigt, har eget bad og toilet samt store senge. Restauranten er endvidere placeret således, at man kan sidde at nyde en overdådig morgenmad mens man kan se dyrene drikke ved floden. Netop floden er med til at tiltrække store mængder dyr, hvor blandt andet flodheste, zebraer og elefanter kommer for at stille tørsten. Udover klassiske safaritur ude på savannen, kan man også besøge en Masailandsby og opleve det fascinerende masaifolk.

Efter en safari i luksus afsluttes selve rejsen enten på det eksotiske Zanzibar eller nær den kenyanske kyst ved Mombasa på privatøen Chale Island. Her er lækre hvide sandstande, palmer og det smukke krystalklare Indiske Ocean. Dermed er der et godt potentiale for at bearbejde alle oplevelser og minder fra savannen og komme helt ned i gear inden hverdagen igen kalder.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.