Tips til cykelferien

Foto: PR

Foto: PR

Så er du ikke alene, da flere og flere danskere hvert år hopper med på moden og udforsker nye lande og omgivelser med hjælp fra både almindelige cykler og mountain bikes og det er der rigtig mange gode grunde til.

Uanset om du er vild med at give den gas i mudder og skovområder eller foretrækker at cykle ud af landevejen, har vi her samlet et par gode tips som du bør bære i sinde når du booker din cykelferie. God fornøjelse!

Find destinationen for dig

I stedet for at gå i gang med at bestille den første og bedste cykelferie som du finder på nettet, kan du med fordel udarbejde en liste over punkter og prioriteter. Du kender dig selv bedst og af samme grund er det også vigtigt at du bærer din egen cykelstil og niveau i sinde når du vælger din rejsedestination.

Foretrækker du for eksempel at cykle rundt i byen eller ønsker du at begive dig ud på eventyr i vildmarken eller skoven? Skal det gå ned ad bakke eller har du mod på at bestige selv de stejleste bjerge? Ønsker du et varmt eller mildt klima? Der kan være rigtig meget at tænke på, men når du har gjort dig nogle overvejelser om hvilken type cykelferie du ønsker, kan du begynde at kigge nærmere på potentielle destinationer.

Feriens varighed

Selve feriens varighed bør også spille en rolle når du bestiller din cykelrejse. Har du for eksempel kun mulighed for at tage af sted i en mindre periode, er det bedst at sikre at du ikke befinder dig alt for langt væk fra en lufthavn således at du hurtigt kan vende hjem igen. Hvis du derimod ikke har nogen streng rejseplan som sådan, kan du med fordel tage et par omveje og lad gerne være med at planlægge rejsen ned til mindste detalje – på denne mode kan du opleve endnu mere!

Tænk på hvor du skal sove

Undervejs får du brug for hvile, og det anbefales derfor at du har en idé om, hvor du skal sove om natten. I mange europæiske lande kan du campe gratis i naturområder, men hvis vejret ikke tillader det, kan du blive nødt til at tage på vandrehjem eller hostels. Her kan priserne variere fra land til land, så det er derfor en god idé at udarbejde et budget på forhånd, så er klar over, hvor meget du har råd til at bruge.

Oplevelser i byen
Minby.dk - nyheder fra København
Lokale ugeaviser
Københavns erhvervsavis

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.