6 ting, du skal tjekke inden bilferien

Inden bilferien sydpå bliver du nødt til at tjekke, om bilen kan klare turen. 1,2 millioner danskere tager hvert år på bilferie i Europa, og det er hverken svært eller tidskrævende at tjekke bilen, fortæller værkstedschef hos QuickPot i Brøndby Alex Ejlertsen.

Er du i tvivl, så få foretaget et sommertjek af bilen på et værksted inden afgang – det vil du ikke fortryde.

Husk vejhjælp til din kør selv-skiferie

1. Dæktryk
I bilens instruktionsbog og på det lille informationsark ved førersædets dør kan du se, hvilket tryk dine dæk skal have. Bemærk, at det gælder for normal kørsel. Hvis bilen er tungt lastet, skal du aflæse tallet for dæktryk under tung belastning.

2. Olie
Tjek oliestanden ved at hive oliepinden op i motorrummet. For enden af pinden er en markør, der viser, hvortil olien går til. Er olien tæt på eller under minimums-markøren, skal du fylde olie på.

3. Aircondition
Aircondition-anlægget kan med tiden miste noget af det kølemiddel, som driver anlægget. Aircondition bør serviceres hvert andet år af en fagmand.

De 7 mest uundværlige bilapps

4. Bremsevæske
Bremsevæsken skal skiftes med et par års mellemrum. I bilens instruktionsbog kan du se, hvor det skal ske, og i servicebogen kan du se, hvornår det sidst blev gjort.

5. Kølervæske
Under kørsel på især lange og varme ture kan bilen miste en smule af kølervæsken. Det kan resultere i overophedning. Det er derfor en god idé at pakke en reservedunk med kølervæske og vand.

6. Viskerblade
Forruden bliver fyldt med insekter og skidt. Sæt derfor et par nye viskerblade på bilen inden afgang, og fyld tanken med sprinklervæske op.

Artiklen blev bragt første gang d. 11/7-2017.

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.