Guide: Dette er vigtigt at tjekke før køb af årets sommerferie

– En af de ting, du skal være opmærksom på, når du bestiller årets sommerferie, er, om det er muligt at fortryde købet. Normalt kan du fortryde køb på nettet, men flybilletter, hotelophold, leje af feriehuse og billetter til kulturelle oplevelser er undtaget den lovpligtige fortrydelsesret, siger Susanne Aamann, forbrugerjuridisk chef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, og tilføjer:

– Før du trykker ”bestil”, er det altid en god idé at tjekke aftalevilkårene. Tjek fx, om du eksempelvis kan afbestille feriehuset, mod at du betaler en procentdel af lejen, eller om sælgeren tilbyder, at du kan annullere flybilletten eller ændre den, for eksempel mod betaling af et gebyr.

Pas på fupopkald, som kan koste dig dyrt – se, hvordan du bør forholde dig

Hvis man har købt en pakkerejse, gælder der særlige regler, såfremt man fortryder købet.

– Er pakkerejsen købt hos et dansk rejsebureau, kan du afbestille rejsen mod, at du betaler et gebyr. Du kan læse mere om det i rejsebureauets afbestillingsregler, siger Susanne Aamann.

Netop rejser og billetter til oplevelser, fx teater og koncerter, er blandt de varegrupper, som flest danskere køber på nettet. I 2018 købte 66 procent af dem, der har handlet på nettet, et rejseprodukt mod 55 procent i 2011. 68 procent købte i 2018 teater- og koncertbilletter på nettet. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Her er 10 gyldne pakketips, du skal læse, inden du pakker kufferten

På den offentlige forbrugerportal forbrug.dk kan man læse mere om:

Sådan undgår du miljøbøder på bilferien

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.