Spar tusindvis af kroner: Sådan får du rabat hos mekanikeren

Da tandremmen røg på Peter Klippmans VW Caravelle, gav det nærmeste værksted et bud på 12.000 kroner. Den regning faldt efter en time på nettet til 7.000 kroner, da han fik flere værksteder til at give bud på opgaven.

Da tandremmen røg på Peter Klippmans VW Caravelle, gav det nærmeste værksted et bud på 12.000 kroner. Den regning faldt efter en time på nettet til 7.000 kroner, da han fik flere værksteder til at give bud på opgaven.

Kun omkring hver fjerde bilejer prutter om prisen hos mekanikeren, og det er en skam.

Hele 81 procent af alle bilejere får nemlig en bedre pris eller ydelse fra deres værksted, når de forsøger sig udi forhandlingens ædle kunst. Det viser tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der via Megafon har spurgt 5.000 personer.

»Over 80 procent af forbrugerne vælger det samme værksted igen og igen. Man kan jo håbe, at de har undersøgt, om de kan få det billigere andre steder. Men det er vi ikke sikre på, og derfor opfordrer vi herfra bilejerne til at være kritiske forbrugere. Det indebærer også at turde spørge til prisen. Vores undersøgelse viser jo, at mekanikerne gerne vil forhandle, når hele 81 procent oplever at få ja til en prisnedsættelse,« siger kontorchef Niels Enemærke i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

10 gode råd: Sådan sparer du på boliglånet

Kan være grænseoverskridende
Han anbefaler følgende for at få den bedst mulige pris.

»Brug internettet til at finde de bedste priser, og få lavet en skriftlig aftale om omfang og pris. Især hvis du står over for en større reparation. Personligt vil jeg huske at få de udskiftede dele udleveret. Det kan være en stor hjælp, hvis man ender i en klagesag,« fortæller Niels Enemærke, der har stor forståelse for, at mange kan føle det grænseoverskridende at bede om en bedre pris.

5 metoder der kan spare dig mad og penge i 2016

»Alle ved, at de skal forhandle, når de står i butikken med hårde hvidevarer. Men det betaler sig også på autoværksteder og andre markeder. Og det skylder vi hinanden og samfundet – for det giver bedre og mere fair priser. Øvelse gør mester – og det vigtigste råd er at spørge på en pæn måde, men også på en måde, så det er tydeligt, at du mener det. Du får ikke noget ud af at hviske, om det mon kunne tænkes, at der var lidt rabat,« siger Niels Enemærke.

Kan man ikke lide at forhandle ansigt til ansigt, kan man sætte opgaven i udbud via tjenester som Autobutler.dk.

»Mange danskere er vant til at gå endog meget langt for at spare 200 kroner, når de bestiller flyrejser på internettet. Men når bilen skal på værksted, glemmer man tilsyneladende at spørge om prisen,« forklarer Peter Ziegler, medstifter af Autobutler.dk.

Spar op til 37.000: Sådan skifter du bank og sparer penge

3 gode råd
  1. Forbered dig – tjek priserne andre steder.
  2. Spørg på værkstedet, hvor meget rabat du kan få på reparationen eller eftersynet.
  3. Få et skriftligt tilbud.

Kilde: Forbrug.dk/Niels Enemærke

 

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.