Det store internettjek: Sådan sparer du op til 1.560 kroner om året

Et stigende antal danskere oplever nemlig, at der er penge at spare på internettet.

Et stigende antal danskere oplever nemlig, at der er penge at spare på internettet.

Hvis du ikke har rettet et kritisk blik mod din internetregning det seneste år, kan du passende gøre det, når du er færdig med at læse denne artikel. Et stigende antal danskere oplever nemlig, at der er penge at spare.

Se hvor du kan spare mest nederst i artiklen

På under 12 måneder er prisforskellen fra den dyreste til den billigste internet-udbyder vokset med godt 60 procent. I midten af 2015 kunne du barbere 960 kroner af dine årlige udgifter ved at skifte fra den dyreste til den billigste bredbåndsudbyder. Siden er den besparelse vokset til hele 1.560 kroner.

»Det er en ekstremt inter­essant og positiv udvikling, som er god for forbrugerne. Det her pristjek er en god anledning til at sætte sig ned og se sit internetabonnement igennem, for der vil være penge at spare for rigtig mange mennesker,« siger Martin Salamon, cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk.

Guide: Sådan gør din internetforbindelse mere stabil

Priskrig lurer i horisonten
Den voksende prisforskel på de billigste og dyreste bredbåndsabonnementer er drevet af, at tre selskaber har slået bunden ud af markedet og sænket priserne på 50 Mbit-forbindelser til 199 kroner om måneden – 50 kroner mindre end den billigste udbyder for et år siden.

Prisfaldet kan meget vel blive startskuddet til en intens kamp om kunderne blandt de danske internet-udbydere, vurderer Torben Rune, analytiker for konsulentvirksomheden Netplan.

»Streamingbølgen har betydet, at et kraftigt stigende antal danskere køber internetforbindelser med mindst 50 Mbit-hastighed. Samtidig er flere selskaber blevet i stand til at levere så høj en hastighed, og når kunderne pludselig har flere udbydere at vælge imellem, giver det konkurrence og faldende priser. En konkurrence, vi vil se mere til de kommende år,« vurderer Torben Rune.

Få stabilt internet med en god router – læs testen på Testuniverset.dk

Her er kunderne mest tilfredse
1. Waoo (index 60)
2. Fullrate (index 53)
3. TDC(index 46)
4. Stofa (index 44)
5. YouSee (index 44)
6. Telenor (index 42)
7. Telia (index 42)
Kilde: Loyalty Group, 2.800 respondenter. Tallene er index-tal. De er udregnet på baggrund af syv spørgsmål, som et repræsentativt udsnit af selskabernes kunder har besvaret. Forbrugerne er blevet bedt om at forholde sig til selskabets image, kvaliteten af det produkt, de får leveret, og det serviceniveau, de møder, når de har kontakt med selskabet.

Giv dit internet det helt store eftersyn: 3 ting du skal være opmærksom på

Fylder mere data i pakkerne
Også for forbrugere med mobilt bredbånd er der gode nyheder at hente i pristjekket. Den mulige besparelse fra dyrest til billigst er blevet mindre end i 2015, men det er udelukkende drevet af, at det dyreste selskab har sænket prisen med 50 kroner om måneden.

Til gengæld får kunderne nu mere for pengene – mængden af data, som selskaberne inkluderer i abonnementet, er gennemsnitligt steget med 20 procent på et år.

»Det er jo også et indirekte prisfald. Mobilitet er blevet nøglen i vores samfund i dag, og vi ser, at rigtig mange danskere både streamer musik, film og tv på farten. Mobilt bredbånd er også et voksende marked, som udbyderne kæmper om – her forsøger de sig bare med større mængder data,« siger Torben Rune.

Klik på skemaet for stor version af pristjekket:

pristjek-bredbånd

pristjek-mobilt-bredbånd

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.