Sådan får du den billigste forsikring

Når man skal i gang med at undersøge markedet, kan man eksempelvis gøre det på en af de sider på nettet, der sammenligner forsikringspriser.

Når man skal i gang med at undersøge markedet, kan man eksempelvis gøre det på en af de sider på nettet, der sammenligner forsikringspriser.

Hvordan tjekker man selv sine forsikringer?

Det lyder egentlig nemt nok, men i praksis er der tale om lidt af en tidsrøver, som hurtigt tager et par timer. Til gengæld er det som oftest besværet værd, lyder vurderingen.

»Det giver rigtig god mening at bruge noget krudt på det her, inden man træffer et valg. Der er mange penge at spare. Oftest flere tusind kroner, så det er en helt okay timeløn, man får ved at ofre lidt tid på det,« siger Kristian Pitzner-Jørgensen, direktør i sammenligningstjenesten Samlino.dk.

Når det tager tid at finde det rigtige produkt, skyldes det, at forsikringer på ingen måde er som at købe en liter mælk. Det er i stedet et uhyre kompliceret produkt, hvor man skal tænke sig godt om, allerede inden man går i gang med tjekket.

Matematikprofessor: Sådan får du den bedste pris på din forsikring

Find dit behov først
»Helt konkret skal man få styr på sit forsikringsbehov. Er det nok med en indboforsikring? Og hvad med en rejseforsikring? Og hvilke personer er egentlig dækket af forsikringerne? Har jeg fået børn, eller er jeg flyttet, siden jeg sidst gennemgik mine forsikringer? Er jeg underforsikret, fordi jeg har købt en båd eller en masse designermøbler for nylig? Det er nogle af de relevante spørgsmål at få afklaret,« siger Lea Markersen, jurist i Forbrugerrådet Tænk.

Når man skal i gang med at undersøge markedet, kan man eksempelvis gøre det på en af de sider på nettet, der sammenligner forsikringspriser. Men man bør ikke bare stoppe, når man har fundet det, der ser billigst ud, anbefaler Lea Markersen.

»Man kan udvælge sig tre selskaber. Og så kan man på Forsikringsguiden.dk tjekke, hvordan deres klagestatistik ser ud. Det er en god indikator for, om der er tale om et godt selskab,« siger hun.

Samtidig kan det også betale sig at prøve priserne af i praksis.

»Du kan ikke altid regne med selskabernes listepriser, for de tager ikke højde for rabatter, eller at du som regel kan få forsikringerne billigere, når du prutter om prisen,« siger Kasper Kjems, der er marketingmanager hos Findforsikring.dk, som tilbyder tjek af ens forsikringer.

Pristjek: Tusindvis at spare på ny forsikring

Pas på fodfejlene
Du risikerer også at snyde dig selv på andre måder. For eksempel ved at have produkter, der er unødvendige.

Ifølge Forbrugerrådet Tænk er det en kendt fodfejl, at folk både har en rejseforsikring gennem deres MasterCard og ved siden af. Eller at folk køber en tillægsforsikring sammen med en ny fladskærm, selvom de allerede har en elektronikdækning i indboforsikringen.

Har du fundet et nyt selskab, der er enten billigere eller bedre end det nuværende, så husk også på, at det kan koste penge at komme ud af din nuværende forsikring, hvis du gør det inden det såkaldte hovedforfald, som er den dag, din forsikring bliver forlænget. Det er også dumt at betale dobbelt.

»Man skal være opmærksom på ikke at være forsikret i begge selskaber samtidig. Det er gratis at opsige sin forsikring ved hovedforfald, altså når den udløber, men sørg for at vende det med det selskab, du skifter til, så der ikke er en periode, hvor forsikringerne løber i begge selskaber,« siger Lea Markersen.

Spar penge fra hængekøjen: Her er opkaldet du bør lave i sommerferien

Tilmeld dig Søndagsavisens nyhedsbrev

Søndagsavisens nyhedsbrev leverer alle de bedste historier fra avisen direkte i din indbakke.

*skal udfyldes

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

x

Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig vores privatlivspolitik.